-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 03 26

Viktoras Uspaskichas žada keisti 10 partijos skyrių vadovų

Laikinai vadovauti Darbo partijai grįžęs europarlamentaras Viktoras Uspaskichas vis dar neatskleidžia, kuriuos ministrus siūlys atšaukti iš pareigų, tačiau teigia, kad ketina keisti apie 10 partijos skyrių pirmininkų.
Susijungė Krikščionių ir Darbo partijos
Viktoras Uspaskichas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Šiandien išlipus iš lėktuvo jau padariau apie penkiolika susitikimų su kai kuriais ministrais, skyriaus pirmininkais, Seimo nariais. Su kiekvienu turiu susitikti, išklausyti jo nuomonę, tikrai bus pasikeitimų – gal kokį dešimt skyriaus pirmininkų turėsime keisti, tikrai atkreipsime į darbą Vyriausybės narių mūsų deleguotų – kaip ministrų, taip ir viceministrų“, – ketvirtadienį LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ sakė V.Uspaskichas.

Jis vis dar neatskleidžia, kuriuos ministrus ketina siūlyti partijai keisti: „Aš turiu partiją atvežti į suvažiavimą, tvarkingai. Paruošti visą analizę ir dabar bet koks sakinys iš mano lūpų bus kaip partijos nuomonė“.

Jis pridūrė, kad jo pasiūlymas dėl ministrų „bus griežtas“. Tačiau V.Uspaskichas kartoja, kad vienintelė savo darbu jam neužkliūva žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Darbo partijos lyderis sakė, kad taip pat nėra apsisprendęs ir dėl naujo partijos vadovo, tačiau tikino, kad būtų už jauną žmogų arba asmenį iš šalies.

„Aš už jaunesnę kartą. Taip visą laiką sakysiu. Arba kokį naują lyderį iš šono, kuris trauktų partiją. (...) Jeigu bus žmonių kritinė nuomonė, kad reikia iš šono žmogaus, tada aš imsiu iš šono“, – tikino V.Uspaskichas.

„Darbiečių“ taryba praėjusį penktadienį per posėdį Kėdainiuose nusprendė įkurti darbo grupę, kuri vertins ministrų darbą Vyriausybėje. Taip pat partijos taryba nusprendė iki partijos suvažiavimo, kuris vyks birželį, paskirti V.Uspaskichą partijos pirmininku, iš pirmininko posto atsistatydinus parlamento pirmininkei Loretai Graužinienei.

Darbo partija be V.Baltraitienės yra delegavusi energetikos ministrą Roką Masiulį, kultūros ministrą Šarūną Birutį, švietimo ir mokslo ministrą Dainių Pavalkį bei socialinės apsaugos ir darbo ministrę Algimantą Pabedinskienę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius