Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 14

Vilkai įsisuko į Klaipėdos rajono ūkius: papjautos avys, jaučiai, elniai

57 – tiek šiemet Klaipėdos rajono ūkiuose laikomų gyvūnų papjovė vilkai. Klaipėdos rajono savivaldybė jau gavo 32 ūkininkų prašymus kompensuoti patirtus nuostolius.
Vilkas
Vilkas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pirmasis pranešimas apie vilkų sudraskytus gyvulius gautas dar birželį. Klaipėdos rajono savivaldybės ekologė Kristina Stulpinienė jau gavo 32 prašymus iš ūkininkų kompensuoti patirtą žalą. Vieni nurodė netekę vienos telyčaitės, kiti ir kelių veršiukų ar avių.

„Yra ūkininkų, kurie nukentėjo ir po kelis kartus. Štai vienas ūkininkas iš Judrėnų seniūnijos savaitgalį neteko danieliaus patelės ir dviejų tauriojo elnio patelių. Jis nurodė patyręs 1500 eurų žalą“, – pasakojo pašnekovė.

Šis ūkininkas praėjusiais metais neteko 22 avių bandos. Suįžūlėję vilkai sudraskė visą bandą per naktį.

Penktadienį ketinama aplankyti Judrėnuose esantį ūkį ir pažiūrėti, ar buvo laikomasi visų taisyklių.

Judrėnų seniūnas Zigmantas Siminauskas teigė vis gaunantis ūkininkų nusiskundimus dėl čia siautėjančių vilkų. „Į elnių aptvarą jie pateko išsikasę duobę po vielos aptvaru. Praėjusią savaitę vilkai peršoko aptvarą, kurį juosė elektrinis piemuo, ir papjovė du veršius, svėrusius po beveik 200 kilogramų“, – pasakojo seniūnas.

Seniūnijoje veikia du medžiotojų būreliai. Laukiama nurodymų, kiek bus galima sumedžioti vilkų.

Anot K.Stulpinienės, spalio 15-ąją prasidėsiantį vilkų medžioklės sezoną visame rajone bus galima sumedžioti 3 vilkus. Lietuvoje iš viso galima bus sumedžioti 60 vilkų.

„Šiuo metu, panašu, vilkai moko jauniklius medžioti. Vienam aptvare buvo rasta viena sudraskyta avis, o kitoms trims tik perkąsti kaklai“, – aiškino ekologė.

Labiausiai stebino žinia, kad vilkai jai atklydę ir iki Dituvos sodų. Antradienį pranešta, kad čia sudraskyta avis. „Dar nebuvo nė vieno pranešimo apie šioje vietoje pasirodžiusius vilkus“, – pažymėjo K.Stulpinienė.

Praėjusiais metais Klaipėdos rajone gauta 18 pranešimų apie vilkų papjautus gyvulius. „Buvo sumedžiota daugiau – net 68 gyvuliai. Bet, kaip minėjau, viename ūkyje buvo papjautos net 22 avys. Šiemet pranešimų yra daugiau“, – aiškino pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius