Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 28

Vilkaviškio rajone užfiksuotas žiaurus elgesys su gyvūnais

Šią savaitę, VMVT Marijampolės departamentas gavo pranešimą iš Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato apie Vilkaviškio r. netinkamomis sąlygomis laikomus gyvūnus augintinius, rašoma VMVT pranešime žiniasklaidai.
Organizacijos „Beglobis“ gyvūnai
Organizacijos „Beglobis“ gyvūnai / Organizacijos „Beglobis“ nuotr.

Inspektoriai nuvykę į nurodytą sodybą, aptiko 14 šunų, iš kurių 3 buvo laikomi aklinoje tamsoje – medinėje dėžėje, apkaltoje metalo lakštais, be prieigos prie vandens ir pašaro. Taip pat sodybos kieme rasti dar 7 šunys, kurie buvo akivaizdžiai išliesėję, 2 ypač sunkios būklės.

Patikrinimo metu užfiksuota, kad gyvūnai neturi nei vandens, nei pašaro, o tuo tarpu gyvūnų laikytoja inspektoriams negalėjo pateikti įrodymų, kad turi augintiniams būtinų pašarų. Visi sodyboje laikomi šunys nevakcinuoti nuo pasiutligės, dalis gyvūnų neženklinti.

VMVT Marijampolės departamentas pradėjo teiseną dėl žiauraus elgesio su gyvūnais augintiniais, o šiuo metu gyvūnai perduoti Vilkaviškio rajono savivaldybei, kuri savo ruožtu gyvūnus perdavė gyvūnų augintinių globos įstaigai VŠĮ „Mindraja“ iki kol įsiteisės sprendimas dėl gyvūnų konfiskavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius