-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 29

Vilniaus aplinkosaugininkai per šventinį savaitgalį patikrino žvejus, nustatė 7 žvejybos pažeidimus

Ilgąjį šventinį savaitgalį Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai tęsė darbus ir organizavo reidus, kurių metu patikrino 79 žvejus mėgėjus ir nustatė 7 pažeidimus. Už 5 neteisėtai pagautas lydekas žala žuvų ištekliams siekia 1200 eurų, taip pat pažeidėjams teks susimokėti iki 300 eurų baudų, rašoma departamento pranešime žiniasklaidai.
Pažeidimo įrankiai
Pažeidimo įrankiai / Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Aplinkosaugininkai reidų metu Ukmergės, Širvintų, Švenčionių ir Vilniaus rajonuose patikrino 16 vandens telkinių ir 79 žvejus mėgėjus.

„Per patikrinimus nustatėme 7 pažeidimus. Pasitaikė asmenų, kurie neturėjo žvejo mėgėjo bilieto, smaigų žvejojant ant ledo. Keletas asmenų žvejodami su žuvele stipriai viršijo leistiną žvejybos įrankių skaičių ir du asmenys neteisėtai buvo pagavę 5 lydekas“, – teigia Vilniaus gyvosios gamtos aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Sigitas Mikėnas.

Vienas pažeidėjas buvo pagautas su 10 skirtulių ir 4 lydekomis, kitas žvejas neteisėtai naudojosi 7 skrituliais ir buvo pagavęs 1 lydeką. Dar du asmenys neteisėtai žvejojo naudodami kiekvienas po 4 skritulius su žuvele masalui. Iš pažeidėjų paimti 3 ledo grąžtai, 25 skrituliai. Žala žuvų ištekliams siekia 1200 eurų bei kiekvienam gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu.

„Atkreipiame dėmesį, kad žvejams mėgėjams vienos poledinės žvejybos metu galima naudoti 4 mėgėjų žvejybos įrankius, iš jų ne daugiau kaip 2 įrankius (Kuršių mariose – 3), kuriais žvejojama masalui naudojant žuvelę ar jos gabalėlį. Taip pat pagauti galima ne daugiau nei dvi lydekas nuo 50 cm“, – pabrėžia S.Mikėnas.

Taip pat primename, kad asmenys žvejodami privalo turėti ir pareikalavus aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams, neetatiniams aplinkos apsaugos inspektoriams, kitiems pareigūnams, kurie pagal įstatymų suteiktas galias turi teisę vykdyti aplinkos apsaugos valstybinę

kontrolę, pateikti mėgėjų žvejybos leidimą (elektroninio mėgėjų žvejybos leidimo numerį), suteikiantį teisę žvejoti tame vandens telkinyje, ir dokumentą, leidžiantį nustatyti asmens tapatybę, arba nemokamą žvejybos teisę patvirtinantį dokumentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius