Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 14

Vilniaus apygardos teisme sudaryta teisėjų kolegija N.Venckienės skundo nagrinėjimui

Vilniaus apygardos teisme lapkričio 13 d. gautas nagrinėti įtariamosios Neringos Venckienės gynėjos skundas. Ji prašo, kad būtų panaikintas suėmimas.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas, susipažinęs su Kauno apygardos teismo nutartimi dėl įtariamosios N. Venckienės gynėjos skundo perdavimo nagrinėti kitam apygardos teismui ir siekdamas pašalinti bet kokias galimas abejones dėl bylą nagrinėjančių teisėjų nešališkumo, lapkričio 13 d. nutarė skundą nagrinėti paskirti Vilniaus apygardos teismui.

Gautam apeliaciniam skundui nagrinėti Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriuje sudaryta trijų teisėjų – Aušros Bielskės (teisėjų kolegijos pirmininkė ir pranešėja), Audriaus Cinino ir Dariaus Prankos – kolegija.

Teisėjų kolegija nusprendė apeliacinį skundą pradėti nagrinėti teismo posėdyje lapkričio 15 d. 10.00 val.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso 130 straipsnio 1 dalis numato, kad aukštesniojo teismo trijų teisėjų kolegija privalo išnagrinėti skundą ne vėliau kaip per septynias dienas nuo jo gavimo dienos. To paties straipsnio 2 dalyje numatyta, kad aukštesniojo teismo trijų teisėjų kolegijos priimta nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

48-erių metų N.Venckienė, gyvenusi Kauno rajone, 1999–2007 m. yra dirbusi Kauno rajono apylinkės teismo teisėja, o 2007–2012 m. ji buvo būtent Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėja.

Dėl šios aplinkybės Kauno apygardos teismas nenagrinėjo jos skundo.

Dviejų mėnesių suėmimas N.Venckienei skirtas lapkričio 8 dieną, motyvuojant tuo, kad ji gali bėgti ir slėptis.

Ji į Lietuvą buvo pargabenta praėjusios savaitės trečiadienį, iki tol ji nuo 2018 metų kovo buvo laikoma Čikagos kalėjime.

N.Venckienei pareikšti įtarimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei.

Ji įtarimus neigia ir vadina juos politiškai motyvuotais.

Buvusi teisėja ir politikė iš Lietuvos išvyko 2013 metais. Tais metais Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius