-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 25

Vilniaus bylinėjimąsi su „Veolia“ finansuos „Profile Investment“

Vilniaus valdžiai tarptautiniame arbitraže bylinėjantis su Prancūzijos energetikos įmone „Veolia“ dėl investicijų į šilumos ūkį, dalį teisinių išlaidų finansuos pernai lapkritį Liuksemburge įsteigtas rizikos kapitalo fondas „Profile Investment“.
„Veolia“
„Veolia“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai BNS patvirtino Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis. Anot jo, sutarčiai su fondu jau yra pritarusi Vilniaus šilumos tinklų valdyba, ją ketinama pasirašyti artimiausiu metu.

„Numatoma, kad fondas finansuos iki 5 mln. eurų bylinėjimosi išlaidų, jo sėkmės mokestis priklausys nuo prisiteistos sumos. Maksimali suma, į kurią gali pretenduoti „Profile Investment“, yra 21,5 mln. eurų“, – BNS sakė P.Poderskis.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Trumpoji spaudos konferencija apie Nacionalinio futbolo stadiono statybų rezultatus
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Trumpoji spaudos konferencija apie Nacionalinio futbolo stadiono statybų rezultatus

Jo teigimu, „Profile Investment“ suteiks tik finansavimą ir tiesiogiai bylinėjimosi procese nedalyvaus. Savivaldybės ir VŠT interesams arbitraže atstovauja advokatų kontora „TGS Baltic“ ir tarptautinė advokatų kontora „Shearman & Sterling LLP“.

„Fondas finansavimą teiks pagal poreikį (...) Planuojame, kad visas arbitražo procesas tęsis bent jau iki 2021 metų. Kitąmet arbitraže vyks klausimai, tada jau tikimės kažkokio aiškesnio rezultato“, – sakė P.Poderskis.

Vilniaus valdžia šiemet sausį nusprendė ieškoti išorės partnerio ginčui su „Veolia“ finansuoti. Anot valdančiųjų, tai leis apsidrausti nuo rizikų, kad procesui politinę įtaką galėtų daryti kita miesto valdžia. Kritikai sako, kad laimėjus bylą fondas gautų nepagrįstai daug lėšų, kurios galėtų atitekti miestui.

Vilnius su prancūzais bylinėjasi Stokholmo arbitraže. Ginčas kilo dėl 2002–2017 metų įmonės investicijų į Vilniaus šilumos ūkį. Savivaldybė ir jos įmonė Vilniaus šilumos tinklai siekia prisiteisti per 400 mln. eurų. „Veolia“ teigia, kad žalą dėl neteisėtų valdžios veiksmų patyrė ji ir reikalauja atlyginti 22 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius