Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 29

Vilniaus meras A.Zuokas: baras Vingrių gatvėje, kur sumuštas Tomas Dobrovolskis, turi keistis

Dėl baro Vingrių g. 17, Vilniuje, šalia kurio Kūčių išvakarėse buvo žiauriai sumuštas kompozitorius Tomas Dobrovolskis, pastaruosius kelerius metus negauta nė vieno skundo. Policija baro irgi nėra įvardijusi kaip probleminio, tikina Vilniaus meras Artūras Zuokas. Tačiau jis žada, kad ateityje ši vieta privalės keistis, kitaip gali netekti teisės pardavinėti alkoholį.
Vingrių g. 17 baras ir jo prieigos
Vingrių g. 17 baras ir jo prieigos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Baras Vingrių g. 17 gera reputacija tarp vilniečių negarsėjo, bet Vilniaus miesto savivaldybė teigia per pastaruosius dvejus metus (nuo 2012-ųjų) negavusi nė vieno skundo iš kaimynų dėl šios įstaigos veiklos. Taip pat ir policija baro probleminiu nevadino, 3-iojo policijos komisariato pareigūnų teigimu, iškvietimų būta, bet tik pavienių.

Nubausta 40 gėrusių asmenų

Tačiau pati aplinka šiame miesto rajone tikrai nėra rami. Nuo 2012 metų Vingrių ir Naugarduko gatvėse yra nubausta 40 asmenų, kurie gėrė alkoholį viešose vietose.

Būtent 2012 metais Vilniaus tarybos narė Rasa Baškienė kreipėsi į Vilniaus m. savivaldybės Saugaus miesto departamento direktorių Henryką Surovičių, nes buvo gavusi vilniečių, gyvenančių Vingrių g. 17 esančio baro kaimynystėje ir ne vienerius metus kenčiančių dėl triukšmo, skundą. Tarybos narė reikalavo paaiškinimo, kodėl neteikiamas Vilniaus tarybai sprendimas apriboti barui prekybos alkoholiniais gėrimais laiką.

Kaip dabar sako R.Baškienė, „šio skaudaus įvykio buvo galima išvengti, jei miesto valdininkai 2012 metais būtų ryžtingai reagavę į aplinkinių gyventojų skundus, kai kurių Vilniaus savivaldybės tarybos narių kreipimąsi ir signalus žiniasklaidoje“.

Rekomendavo prevencijos planą

Tačiau 2012 metų spalį R.Baškienė tik sulaukė atsakymo, kad patikrinimai atlikti, kreiptasi į teisėsaugos institucijas dėl statistikos duomenų, šis klausimas svarstytas ir Mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais komisijoje, kur patvirtintas prevencijos planas.

Vingrių g. 17 baras priklauso UAB „Fotomenas“, kuri ir esą įgyvendino tą patvirtintą prevencijos planą – įrengė apšvietimą prie baro, antrąsias įėjimo duris, bendradarbiaudama su 3-iuoju policijos komisariatu sudarė sutartį su apsaugos įmone. „Komisija tuomet nutarė neteikti siūlymo rengti tarybos projektą dėl licencijos ribojimo. Iki šiol skundų daugiau nebuvo gauta“, – tikina Vilniaus miesto savivaldybė.

Vieta traukia nelaimes

Bet meras Artūras Zuokas tvirtina, kad po skaudaus įvykio Kūčių išvakarėse, kai prie šio baro buvo itin žiauriai sumuštas garsus kompozitorius ir muzikantas T.Dobrovolskis, Vingrių g. 17 baras nebegalės išlikti toks, koks buvo iki šiol. Vilniaus vadovas savaitgalį pats teigė apsilankęs šiame bare.

„Kalbėjau su baro darbuotojais, jų teigimu, didžioji problema kyla ne su tais, kurie yra nuolatiniai ar dažni baro lankytojai, o su tais, kurie atvažiuoja ir sukelia konfliktus arba prie baro, arba viduje. Bet tas baras turės keistis, artimiausiu metu išsikviesime šeimininkus ir sėsime prie stalo, kalbėsime, ką turime padaryti, kad ta vieta nebūtų tokia, kuri traukia nelaimes“, – aiškino meras.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vingrių g. 17 baras ir jo prieigos
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vingrių g. 17 baras ir jo prieigos

Kokie bus tie pokyčiai, meras neįvardijo, tik žadėjo, kad situacija tokia, kokia yra, neišliks. Per pastaruosius metus Vilniaus savivaldybė yra apribojusi prekybos alkoholiu licenciją devyniems barams. Tokia bausmė gali grėsti ir barui Vingrių g. 17.

A.Zuokas žada apsilankyti ir Turgaus gatvėje esančiame lošimo salone, šalia kurio tą patį vakarą, kaip ir sumuštas T.Dobrovolskis, buvo nužudytas jaunuolis.

T.Dobrovolskis yra ištiktas komos. Jo žmona ir artimieji tikina laukiantys stebuklo, nes medikai įspėjo neturėti vilčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius