Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 16

Vilniaus meras valstiečių lyderiams rėžė: panaikinkite savo kvailus sprendimus dėl vaiko pinigų

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderių sukritikuotas, kad Vilniaus miesto savivaldybė labai vėluoja išmokėti vaiko pinigus, sostinės meras Remigijus Šimašius rėžė atgal.
Šalia Vilniaus Karoliniškių gimnazijos atidaryta nauja mažoji futbolo aikštė
Saulius Skvernelis ir Remigijus Šimašius / Sauliaus Žiūros / Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

Meras R.Šimašius savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė kreipimąsi į Valstiečių ir žaliųjų lyderius, kurių pareikalavo atsiimti kvailus sprendimus dėl vaiko pinigų.

„Valstiečių lyderi Ramūnai Karbauski, Vyriausybės vadove Sauliau Skverneli, ministre Linai Kukuraiti,

Jums nepatinka laisvi žmonės, bet jums patinka baudžiauninkai. Dėl to jūs padidinote mokesčius kiekvienai šeimai, kuri turi vaikų. Mainais pažadėjote duoti tą pačią sumą (30 eurų per mėnesį), jei jums nusilenks ir paprašys tų pinigų iš valdžios.

Jūs privertėte kiekvieną šeimą atlikti biurokratinį veiksmą, kurio niekam nereikėjo.

Vilniuje vien šitam jūsų biurokratizmui dirba papildomai 65 darbuotojai. Dirba ir vakarais bei šeštadieniais.

Jūs privertėte laukti vaiko pinigų, kurie visus pasiekdavo iš karto.

Jūs privertėte savivaldybes dirbti darbus, kurie primena šieno ravėjimą. Pavyzdžiui, Vilniuje vien šitam jūsų biurokratizmui dirba papildomai 65 darbuotojai. Dirba ir vakarais bei šeštadieniais. Kviečiu ryt jums patogiu laiku ateiti į Socialinių išmokų skyrių, Kauno g. 3 ir pažiūrėti, kokias nesąmones padarėte.

Jūs tyliai kamputyje šypsotės, kai jūsų partijos narys Tomas Tomilinas įžūliai meluoja apie kažkokius neva ministerijos savivaldybei skirtus milijonus.

Jūs piktybiškumu kaltinate žmones, kurie vakarais ir šeštadieniais negali būti su savo vaikais, nes yra priversti vykdyti jūsų absurdiškus įgeidžius.

Jūs ieškote kaltų žiūrėdami į kitus, kai reiktų žiūrėti į veidrodį.

Tad gal jūs padarykite dabar tai, ką turi padaryti garbingi ir profesionalūs žmonės – panaikinkite savo kvailus sprendimus, kad visi vaiko pinigus gautų kaip, kaip gaudavo – be jokių prašymų ir biurokratijų“, – rašo R.Šimašius.

Kaltina Vilnių vėlavimu

Seimo narys Tomas Tomilinas žiniasklaidai šią savaitę išplatintame pranešime nurodo labiausiai vėluojančiais bei punktualiausias savivaldybes, išmokančias vaiko pinigus. Prasčiausiai atrodo Kauno rajonas (83,3 proc. išmokų vėluoja), Vilniaus raj. – 82,6 proc bei Klaipėdos raj. – 79,9 proc. Bene visos išmokos sumokėtos Zarasų, Švenčionių ir Anykščių rajonuose.

Tačiau, anot T.Tomilino, gėdingas faktas yra vėlavimai pačioje sostinėje, kur išmokėta vos pusė išmokų – 47 proc. Seimo narys teigia, kad Vilniaus bei kitos vėluojančios savivaldybės turėtų skubiai imtis priemonių ir reaguoti į tėvų nepasitenkinimą. Kitu atveju ministerija turėtų atšaukti specialią beveik 1 mln. eurų tikslinę subsidiją Vilniui (bei atitinkamai mažesnes sumas kitoms savivaldybėms), kuri ir buvo skirta būtent šio pirminio dokumentų srauto tvarkymui. Savo ruožtu teisės aktų reikalavimų nesilaikančios savivaldybės turėtų savo sąskaita padengti delspinigius laiku pinigų nesulaukiantiems tėvams.

Visi Vilniaus atsikalbinėjimai, kad kalti visi kiti, bet ne Vilniaus savivaldybė administracija atsimuša į dviejų faktų sieną. Vilnius gavo beveik milijoną eurų papildomiems darbams organizuoti, o Kaunas tvarkosi daug geriau turėdamas tam mažiau darbuotojų. Visiškai neaišku, kodėl pažangia save vadinančia savivaldybėje popieriniai prašymai apdorojami greičiau nei elektroniniai“, – stebėjosi T.Tomilinas.

Pranešime jis pateikia skaičius: Vilniaus miesto savivaldybė yra sulaukusi 53,3 tūkst. prašymų mokėti vaiko pinigus, tačiau apdorota tik 25,4 tūkst. prašymų. O Kauno miesto savivaldybė yra sulaukusi 28,0 tūkst. prašymų ir 24,5 tūkst. atvejų jau priimti sprendimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius