-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 16

Vilniaus mokyklose pradės kurtis jaunųjų šaulių klasės

Ketvirtadienį Vilniaus savivaldybė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos šaulių sąjunga ir Krašto apsaugos savanorių pajėgomis. Po šios sutarties pasirašymo, Vilniaus mokyklose pradės kurtis jaunųjų šaulių klasės, kurios bus įtrauktos į mokyklų neformalaus ugdymo programą.
Ceremonijos akimirka
Šaulių sąjungos nariai / Alfredo Pliadžio nuotr.

Pirmosios jaunųjų šaulių klasės Vilniaus gimnazijose bus formuojamos jau nuo šių metų rugsėjo mėnesio.

Vilniaus Senvagės gimnazija bus pirmoji sostinės mokykla, kurioje įsikurs tokia klasė. Kiekviena savaitę šiai klasei bus skiriamos apie 3 valandos iš jaunimo neformalaus ugdymo programos. Klasę lankyti galės gimnazijų 1-4 klasių moksleiviai.


„Jaunieji šauliai, dalyvaudami pratybose, žygiuose, ekskursijose, renginiuose ir stovyklose susipažins su Lietuvos šaulių sąjunga, Lietuvos kariuomene, kitomis statutinėmis organizacijomis ir jų mokymo įstaigomis, įgaus daugiau pasitikėjimo savimi, pareigingumo, disciplinos, tobulins lyderio savybes.

Jaunųjų šaulių klasių dalyviai bus skatinami propaguoti sveiką gyvenseną, mokomi puoselėti tautinę kultūrą, ugdys pilietines vertybes“, – sakė LŠS Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės vadas majoras Mindaugas Milius.

Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios Kovos apygardos 8–osios rinktinė taip pat prisidės prie mokinių ugdymo gynybos ir krašto apsaugos klausimais. KASP 8 rinktinė skirs savo instruktorius bei priemones, reikalingas jaunųjų šaulių klasėse, būreliuose, kursuose žygiuose ar stovyklose.

Jaunieji šauliai bus mokyklose bus mokomi pagal keturių pakopų ugdymo programą. Rengiami būreliai, stovyklos ar susitikimai skatins prasmingą ir sveiką vaikų ir jaunimo laisvalaikį, puoselės jaunimo pilietines ir patriotines vertybes. Jaunieji šauliai taip pat ruošiami ekstremalioms situacijoms bei mokomi, kaip reaguoti iškilus karo grėsmei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius