Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 15

Vilniaus mokyklų valymas: R.Šimašius apskundė prokuratūrai P.Vileišio progimnazijos direktorę

Vilniaus mokyklas užgriuvo skandalų lavina. Po moksleivių sukilimo iš pareigų teko pasitraukti „Laisvės“ gimnazijos direktorei, kuri atleido iš darbo vaikų mylimą lietuvių kalbos ir literatūros mokytoją, o dabar nemalonumų sulaukė ir Petro Vileišio progimnazijos vadovė Danutė Kazakevičienė.
P.Vileišio progimnazijoje duris atrakinančiomis kortelėmis kol kas naudojasi tik direktorė D.Kazakevičienė (nuotr.), dalis pedagogų ir techninio personalo.
P.Vileišio progimnazijos direktorė Danutė Kazakevičienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius savo paskyroje „Facebook“ pranešė, kad savivaldybė kreipėsi į prokuratūrą dėl galimai progimnazijos turtą pasisavinusios ir su tėvų bendruomene jau kurį laiką konfliktuojančios direktorės D.Kazakevičienės.

Pasak mero, paaiškėjo, kad iš mokyklos įsteigto labdaros fondo per keletą pastarųjų metų buvo padaryta lėšų pervedimų į mokyklos direktorės sąskaitą banke.

„Tikiu, kad teisėsauga išsiaiškins, o mes galėsime priimti atitinkamus sprendimus“, – teigia meras.

Įtaria, kad dingdavo lėšos

P.Vileišio progimnazijos tėvų komiteto pranešime spaudai, kurį pasirašė Sakalas Gorodeckis, rašoma, kad direktorė D.Kazakevičienė visaip trukdė skaidriai sudaryti naują Mokyklos tarybą

Anot pranešimo, kai Vilniaus miesto savivaldybė pradėjo skubų vidaus auditą, direktorė D.Kazakevičienė išėjo atostogų.

„Gruodžio 2-ąja pagaliau įvyko P.Vileišio progimnazijos Mokyklos tarybos naujos sudėties teisėtas posėdis (...). Posėdyje dalyvavusi mokytoja A.B. pristatė, kaip ji buvo paskirta P.Vileišio progimnazijos labdaros fondo vadove. Vadove Registrų centre ji buvo registruota be jos pačios žinios, banko sąskaitos ji nevaldė, buhalterinės apskaitos neorganizavo. Visa tai, galima manyti, atlikdavo direktorė D.Kazakevičienė. Prie banko ji jungdavosi per kito asmens paskyrą. A.B. pateikė dokumentų ir raštiškų liudijimų Mokyklos tarybos pirmininkui ir Vilniaus savivaldybės auditorei.

Direktorės veiksmai labdaros fonde nėra savivaldybės audito ar, juo labiau, Mokyklos tarybos kontrolės kompetencija, tuo turėtų domėtis teisėsaugos institucijos – mūsų manymu, tai manipuliavimas vieno žmogaus tapatybe siekiant užvaldyti juridinio asmens valdymą, o galimai kito asmens tapatybe atlikti banko operacijas, pervesti lėšas fiziniams ir juridiniams asmenims, nenurodant paskirties ir pirminių buhalterinių dokumentų.

Vienerių metų fondo įplaukos yra apie 8–10 000 eurų, fondo veikla pradėta 2002 metais. 2016 metų lapkričio 27 dieną direktorė D.Kazakevičienė kartu su administracijos atstovais bandė paskirti šio fondo revizore mokytoją CD, kuri, anot jos raštiško liudijimo, nesuvokdama pasirašė ant jai pateiktų įvairių dokumentų.

Ši informacija 2016 gruodžio 6 dieną buvo pristatyta Tėvų komitetui, kuris nutarė kreiptis į teisėsaugos institucijas dėl galimai neteisėtų direktorės D.Kazakevičienės ir su ja susijusių asmenų veiksmų ir viešojo interesų, apsaugant ir atgaunant fondo lėšas, gynimo. Tą pačią dieną tėvų komiteto vardu buvo kreiptasi į teisėsaugos institucijas“, – rašoma progimnazijos Tėvų komiteto pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius