Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 14

„Vilniaus planas“ lieka be vyriausiojo architekto – įmonėje nebedirbs Mindaugas Pakalnis

Sostinės savivaldybės įmonė „Vilniaus planas“ bent laikinai lieka be vyriausiojo architekto – 15 metų įmonėje dirbęs Mindaugas Pakalnis nusprendė ieškoti naujų iššūkių ir savo noru traukiasi iš pareigų. Bet tarp Vilniaus politikų, esančių opozicijoje, sklando įtarimai, kad M.Pakalnis išeina nepritardamas savivaldybės norams įsigyti Guggenheimo muziejaus projektą ir statyti šį muziejų.
 SĮ „Vilniaus planas“ vyr. architektas Mindaugas Pakalnis
SĮ „Vilniaus planas“ vyr. architektas Mindaugas Pakalnis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Dabar turėsiu daugiau laiko pokalbiams“, – nusijuokė M.Pakalnis, paklaustas, ar tikrai palieka vyriausiojo architekto pareigas savivaldybės įmonėje „Vilniaus planas“ ir patvirtino, kad jau artimiausiu metu šio darbo nebedirbs.

Įmonėje, planuojančioje ir plėtojančioje Vilniaus bei kitų miestų erdves, M.Pakalnis dirbo 15 metų. Tai esą daug, tad atėjo laikas ieškoti naujų iššūkių, naujų darbų. „Yra galimybė eiti į platesnius vandenis, yra galimybė tobulėti ir mokytis daugiau. Pasirodė, kad tai geras laikas kažką keisti gyvenime“, – optimistiškai kalbėjo M.Pakalnis.

Tiesa, architektūros jis į nieką keisti neketina – per daug metų jai atiduota: „Įsivaizduoju, kad turiu savo vardą, turiu žinių, būtų keista mano metuose viską keisti. Nemanau, kad turėčiau nutolti nuo architektūros. Mano architektūros sritis, kurioje dirbau, yra urbanistika, manau, jog ir toliau reiks daryti tą patį, ką geriausiai išmanau. Lietuvoje nėra daug gerai suvokiančiųjų, kas yra ta urbanistika. Todėl atrodo, kad yra neišartų dirvonų, kuriuos dar pavyks paarti ateityje.“

Vilniaus tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovai yra užsiminę, kad M.Pakalnis traukiasi nepritardamas sostinės savivaldybės ir pirmiausia mero Artūro Zuoko norams įsigyti architektės Zahos Hadid parengtą Guggenheimo muziejaus projektą, pagal kurį galėtų būti statomas Daugiafunkcinis kultūros centras (DKC). Tačiau pat architektas tik juokiasi išgirdęs apie tokias teorijas.

„Nenorėčiau politikuoti ir politizuoti. Per 15 metų darbo girdėjau visokių politinių šnekų... Gal geriau nekomentuoti. Politika yra politika, aš niekados nebuvau susijęs nė su vienais iš politikų, visada buvau nepriklausomas žmogus, sakiau visiems tai, ką galvoju. Šitas išėjimas nesusijęs. Geriau nekomentuosiu šitų dalykų, nes paskui galima iš to daug malkų priskaldyti. Tiesiog supratau, kad atėjo laikas kažką keisti gyvenime ir nusprendžiau išeiti. Tas sprendimas neatėjo per vieną dieną, galvojau apie tai kokius metus“, – kalbėjo M.Pakalnis.

Vilniaus savivaldybė taip pat tvirtina, kad M.Pakalnis darbą „Vilniaus plane“ palieka savo noru dėl asmeninių priežasčių, planuodamas dirbti privačiai. „Jis taip pat dirbs pagal sutartį kaip „Vilniaus plano“ konsultantas“, – teigia Vilniaus savivaldybė.

Sausį iš pareigų pasitraukė ir ilgametis šios įmonės direktorius Justinas Kulakauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius