-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 04 05

Vilniaus policijos komisaras raportuoja iš blokposto: sekmadienį apgręžta tik 100 automobilių, o šiandieną srautai didėja

Užtikrindama judėjimo tarp savivaldybių ribojimą ilgąjį Velykų savaitgalį, policija ir pirmadienį tikrina automobiliais bei viešuoju transportu vykstančius žmones. Antrosios Velykų dienos popietę viename iš blokpostų asmeniškai apsilankęs Vilniaus apskrities policijos viršininkas Saulius Gagas pranešė, kad sekmadienį padėtis buvo palyginti rami, bet ilgojo Velykų savaitgalio popietė ir vakaras pareigūnams, panašu, nusimato darbingas.

Siekdama stabdyti COVID-19 plitimą, Vyriausybė nuo kovo 27-osios iki balandžio 6-osios grąžino draudimą judėti tarp šalies savivaldybių, išimtis padaryta žiedinėms savivaldybėms. Kaip žinoma, vykti į kitą savivaldybę leidžiama tik darbo reikalais arba ten turintiesiems nuosavybės.

Vis dėlto ilgasis Velykų savaitgalis natūraliai išjudino dalį gyventojų ir dėl kitų priežasčių.

Sostinės policija jau nuo penktadienio stebi, ar visi keliautojai tai daro pagrįstai. Kontrolė vykdoma abiem kryptimis, bet, kaip skelbė pareigūnai, buvo fiksuojami padidėję srautai kryptimis iš sostinės. Tuo metu šiandieną blokpostų sargyba pasirengusi sutikti didesnius grįžtančiųjų į Vilnių srautus.

„Šios dienos skaičių mes dar neturime, bet matome, kad automobilių skaičius didėja, automobilių skaičius bus dar didesnis antroje dienos pusėje“, – balandžio 5-osios popietę situaciją kelyje Kaunas–Vilnius ties Grigiškėmis apžvelgė komisaras S.Gagas.

Vilniaus apskrities VPK viršininko žodžiais tariant, apgręžtų automobilių skaičius tikrai nėra didelis.

„Vilniaus apskrityje vakar dieną buvo apgręžta apie šimtą automobilių, tai santykinai yra mažas skaičius. Jei buvo patikrinta virš 5300 automobilių, galima sakyti, kad žmonės tikrai laikosi karantino reikalavimų“, – tvirtino S.Gagas.

Dar iki šventinio savaitgalio pradžios pareigūnai visuomenei buvo pristatę papildomas priemones, kaip yra numatoma kontroliuoti gyventojus šiuo velykiniu laikotarpiu. Policininkų akys krypo ne tik į kelius, bet ir geležinkelius.

VIDEO: Policija pristatė prevencinę priemonę, skirtą asmenų judėjimo tarp savivaldybių kontrolei
VIDEO: Policijos pareigūnai demonstruoja, kaip šventiniu laikotarpiu bus tikrinami keleiviai

Per dvi savaitgalio dienas – šeštadienį ir sekmadienį, policija visoje Lietuvoje apsuko apie 1,1 tūkst. automobilių, neturėjusių teisės vykti į kitą savivaldybę, surašė 81 administracinio nusižengimo protokolą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius