Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 31

Vilniaus Pylimo gatvėje – vaivorykštės spalvų instaliacija

Vilniaus gatves prižiūrinti bendrovė „Grinda“ feisbuke pranešė, kad sostinės Pylimo gatvėje esančioje perėjoje įrengta vaivorykštės spalvų instaliacija. Tokiu būdu išreikštas palaikymas LGBT+ bendruomenei. „Vilnius yra laisvė“, – rašo bendrovė.
Vaivorykštės spalvų instaliacija Pylimo gatvėje
Vaivorykštės spalvų instaliacija Pylimo gatvėje / „Grinda"/Facebook nuotr.

„Vilnius yra apie laisvę būti savimi. Vilnius atviras įvairovei, kasdien vis tolerantiškesnis miestas, toks, apie kokį prieš dešimtmetį galėjome tik svajoti“, – rašoma „Grindos“ feisbuko puslapyje.

Rytoj sostinėje prasideda „Baltic Pride“ renginių savaitė.

Kaip nurodo bendrovė, ši vaivorykštės spalvų instaliacija Pylimo gatvėje – sveikinimas ir būdas parodyti paramą LGBT+ bendruomenei.

„Ši instaliacija simbolizuoja sostinės paramą bendruomenei ir yra žinutė politikams, kad laikas išspręsti tokius klausimus kaip partnerystės įteisinimas“, – rašoma toliau.

ekrano nuotr./Bendrovės „Grinda“ žinutė feisbuke
ekrano nuotr./Bendrovės „Grinda“ žinutė feisbuke

Vilniuje savaitę vyksiančiuose „Baltic Pride“ renginiuose tikimasi sulaukti apie 10 tūkst. dalyvių.

Vilniuje antradienį atidarytas penktą kartą sostinėje rengiamas „Baltic Pride“ festivalis: į miestą išriedėjo spalvotais balionais ir LGBTQ atributika papuoštas „Vaivorykštės autobusas“.

Juo kelios dešimtys LGBTQ bendruomenės atstovų aplankys „Baltic Pride“ 2022 festivalio rėmėjus ir draugus, važiuos pro Europos valstybių ambasadas, Vilniaus miesto savivaldybę, kvies dalyvauti šeštadienį vyksiančiose eitynėse „Už lygybę ir taiką“.

„Tai yra dar vienas Vilniaus miesto gražus renginys, dovanojamas mūsų rėmėjų ir bendruomenės. Visą savaitę bus pakankamai daug renginių, kuriuos vainikuos eitynės. Taip pat noriu visus pakviesti į nemokamą koncertą prie Baltojo tilto, kuriame dalyvaus daug žvaigždžių, tikiuosi, šis koncertas taps tradiciniu“, – BNS sakė Lietuvos gėjų lygos (LGL) vadovas Vladimiras Simonko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius