-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 05

Vilniaus rajono administracijai gresia tarnybinis veiklos patikrinimas

Vilniaus rajono savivaldybė daugiau nei dvejus metus nepagrįstai nevykdė Vietos savivaldos įstatymu jai priskirtos funkcijos – savivaldybės teritorijoje veikiančių daugiabučių bendrojo naudojimo patalpų valdytojų veiklos priežiūros ir kontrolės, išnagrinėjęs gyventojų skundą konstatavo Seimo kontrolierius Raimondas Šukys.
Vilniaus r. savivaldybė
Vilniaus r. savivaldybė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dėl šios priežasties Seimo kontrolierius, kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, rekomendavo Vilniaus rajono merei Marijai Rekst inicijuoti savivaldybės administracijos direktorės Liucinos Kotlovskos, o savivaldybės administracijos direktoriui – galimai ir kitų savivaldybės valstybės tarnautojų veiksmų įvertinimą, atlikti tarnybinius patikrinimus.

Vilniaus rajono savivaldybės nuotr./Liucina Kotlovska
Vilniaus rajono savivaldybės nuotr./Liucina Kotlovska

„Atsižvelgus į 2017 metų daugiabučių namų gyventojų bendrojo naudojimo objektų valdytojų veiklos kontrolės ir priežiūros grafiką ir planuojamų atlikti daugiabučių namų gyventojų bendrojo naudojimo objektų kompleksinių patikrinimų kiekį matyti, kad Vilniaus rajono savivaldybės administracija tik per ketverius ar penkerius metus, galbūt, bent po vieną kartą patikrins visų Savivaldybės teritorijoje veikiančių jungtinės veiklos sutartimi įgaliotų namų prižiūrėtojų veiklą“, – cituojamos Seimo kontrolieriaus išvados.

Jo teigimu, savivaldybės taryba patvirtino Priežiūros ir kontrolės taisykles tik beveik po dvejų metų nuo Pavyzdinių priežiūros ir kontrolės taisyklių įsigaliojimo. Be to, savivaldybė Seimo kontrolieriui nepateikė duomenų apie tai, ar yra paskyrusi savo pareigūnus, atsakingus už daugiabučių gyvenamųjų namų bendrojo naudojimo objektų valdytojų veiklos priežiūrą ir kontrolę ir nepaaiškino to priežasčių.

Apie konstatuotą pažeidimą R.Šukys teigia informavęs Vyriausybės atstovę Vilniaus apskrityje Vildą Vaičiūnienę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius