Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 08 23

Vilniaus rajono meras R.Duchnevičius: Seimo rinkimuose dalyvaučiau nebent dėl vienos priežasties

Pavasarį Vilniaus rajone meru išrinktas ne Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovas, o socialdemokratas Robertas Duchnevičius. Tuomet ši pergalė vadinta istorine, tačiau kartu nuogąstauta, ar neturėdamas daugumos palaikymo naujasis meras galės dirbti. Po 4 darbo mėnesių R.Duchnevičius laidoje „15/15“ neslėpė, kad nėra lengva, nors darbas vyksta ir bėgti iš savivaldos jis neketina.
Robertas Duchnevičius
Robertas Duchnevičius / Skirmanto Lisausko /BNS nuotr.

Kaip sekasi dirbti su daugumą turinčia LLRA-KŠS ir opozicine pasiskelbusia Centro dešinės koalicija? Ar nesusidūrė su priešiškumu savivaldybės administracijoje? Ar gerai, kad daugiausia dešimtukų rajono abiturientai gauna iš rusų kalbos valstybinio egzamino?

Apie tai ir dar daugiau – pokalbis su Vilniaus rajono meru Robertu Duchnevičiumi laidoje 15/15.

– Ką tik atšventėte gimtadienį, ta proga rašėte feisbuke, kad šie metai „buvo pilni laimės“, bet ir labai intensyvūs. Kaip svarbiausius metų įvykis išskyrėte dukros gimimą ir savivaldos rinkimus, kuriuos laimėjęs tapote meru. Pavyksta suderinti asmeninį gyvenimą ir darbą šiuo metu?

– Pirmi mėnesiai, pripažinsiu, nebuvo paprasti. Vis dėlto čia nauja veikla, naujas kolektyvas, turi pažinti daug žmonių, greitai orientuotis toje pasikeitusioje aplinkoje, nes merui tenka nemažas darbo krūvis.

Tad pirmi mėnesiai buvo tokie, kai reikėjo kažko atsisakyti, turbūt labiau paaukojau asmeninį laisvą laiką, ne tiek laiką su šeima. Nes esu įpratęs, tarkim, rytais eiti sportuoti, kad gerai galva veiktų, gerai jausčiausi, tai tokius dalykus reikėjo kažkaip aukoti.

Šeima irgi kažkiek nukentėjo, bet dabar jau bandome viską stabilizuoti, tikrai matau, kur ką galima paplanuoti, ką atidėti į šoną. Tai dabar jau tikrai paprasčiau viskas yra.

– Jau dukra kartais dalyvauja darbinėje veikloje?

– Net savivaldybėje aplanko (juokiasi – red. past.).

Nėra lengva, bet sutaria

– Po to, kai tapote meru ir kurį laiką nesisekė net susitikti su daugiausia mandatų iškovojusia LLRA-KŠS frakcija, buvo viešojoje erdvėje svarstymų, kad susitarti jums gali nepavykti, būsite meras be realios valdžios, jie mėgins sabotuoti valdymą, galbūt net išankstinių rinkimų prireiks. Kaip dabar sekasi kartu dirbti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius