Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti
2023 07 05

Vilniaus rajono savivaldybės taryba kurs Neįgaliųjų reikalų komisiją

Trečiadienį Vilniaus rajono savivaldybės Tarybos posėdyje po svarstymo pritarta socialdemokratų frakcijos narės Rūtos Carik teiktam siūlymui dėl Neįgaliųjų reikalų komisijos įkūrimo, rašoma Vilniaus rajono savivaldybės pranešime spaudai.
Rūta Carik
Rūta Carik / Vilniaus rajono savivaldybės nuotr.

„Vilniaus rajono gyventojai per tuos trisdešimt metų nusipelnė gauti kur kas efektyvesnę pagalbą, nukreiptą į socialiai pažeidžiamų gyventojų grupes. Privalome mažinti diskriminaciją negalios pagrindu, spręsti teisines spragas ir šalinti nepalankias sąlygas neįgaliesiems, su kuriomis jie susiduria kasdieniame gyvenime mūsų rajone. Todėl džiaugiuosi frakcijos narės R.Carik iniciatyva ir dėkoju visiems tarybos nariams už palaikymą“, – sako Vilniaus rajono meras Robertas Duchnevičius.

Dabar Vilniaus rajono savivaldybė prisijungs prie Elektrėnų, Kupiškio, Trakų, Prienų, Zarasų ir kitų Lietuvos rajonų bei miestų savivaldybių, kurios jau yra įkūrusios Neįgaliųjų reikalų komisijas.

„Džiaugiuosi, kad šiandien priartinome Vilniaus rajono savivaldybę prie žmonių, kuriems tenka patirti vienus didžiausius gyvenimo sunkumus bei iššūkius. Ir jiems reikalinga ne tik logistinių, socialinių ir kitų sferų kliūčių šalinimas, bet ir paprasčiausias žmogiškas palaikymas, supratimas, išklausymas.

Naujai sukurta komisija remsis tiek savivaldybės specialistų, tiek ir pačių neįgaliųjų išsakyta patirtimi, įtrauksime juos į sprendimų priėmimą. Taip galėsime daugiau bei racionaliau spręsti jų problemas, užtikrinti jiems valstybės garantuotas teises“, – pažymi socialdemokratė R.Carik.

Svarbiausi komisijos iškelti uždaviniai bus įgyvendinti neįgaliųjų socialinę integraciją, kaupti ir analizuoti informaciją apie neįgaliųjų problemas, savivaldybėje atstovauti neįgaliesiems ir ginti neįgaliųjų teises bei teisėtus interesus, stiprinti savivaldybės institucijų ir/ar įstaigų ir neįgaliųjų organizacijų, veikiančių neįgaliųjų socialinės integracijos srityje, bendradarbiavimą ir kt.

Komisiją sudarys devyni nariai – penki Vilniaus rajono savivaldybės Neįgaliųjų organizacijų atstovai bei 4 šios savivaldybės tarybos nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius