Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 25

Vilniaus rajono taryba narių skaičiumi prilygs didmiesčiui

Po kitų metų kovo pradžioje vyksiančių savivaldos rinkimų Vilniaus rajono taryba pagausės keturiais politikais ir dydžiu nepranoks tik Vilniaus ir Kauno, rašo „Lietuvos žinios“.
Zenonas Vaigauskas
Zenonas Vaigauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip skelbia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), 2015 metų savivaldybių tarybų rinkimuose iš viso bus išrinkti 1524 jų nariai. Palyginti su 2011 metų rinkimais, trijose šalies savivaldybėse – Jonavos ir Šilutės rajonuose bei Birštone – sumažėjus gyventojų bus renkama dviem nariais mažiau: Jonavos ir Šilutės rajonuose vietoj 27 tarybos narių dirbs po 25, o Birštone iš dabar esančių 17 tarybos narių liks tik 15.

2015 metų savivaldybių tarybų rinkimuose iš viso bus išrinkti 1524 jų nariai.

Tuo metu Vilniaus rajono savivaldybės valdžia pagausės net keturiais tarybos nariais ir prilygs Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio miestų savivaldybėms, kuriose darbuojasi po 31 tarybos narį.

Anot VRK pirmininko Zenono Vaigausko, renkamų Vilniaus, Jonavos ir Šilutės rajonų bei Birštono savivaldybės tarybų narių skaičius koreguojamas ne tik dėl demografinių pokyčių, bet ir dėl pasikeitusios metodikos, pagal kurią nustatomas konkrečios savivaldybės gyventojų skaičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius