-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 01

Vilniaus Š.Aleichemo gimnazijos direktorius Miša Jakobas: „Ar aš kaltas, kad baigėsi vasara?“

Jau nuo žiemos Žvėryne dirbanti Š.Aleichemo ORT gimnazija pagaliau duris atvėrė ir oficialiai. I.Kraševskio gatvėje esančias mokyklos patalpas gimnazija gavo 2013 metų gruodžio vidury, dvejus metus apleistos klasės, koridoriai, salės buvo remontuojami. Pirma Rugsėjo 1-oji didžiausia švente čia tapo pirmokams, kurie švytėjo gavę Pirmokų pasus ir direktoriaus dovaną – kelionę į „McDonalds“.
Rugsėjo 1-oji
Rugsėjo 1-oji Šolomo Aleichemo ORT gimnazijoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ar aš kaltas, kad baigėsi vasara?“ – tokia eilėraščio eilute savo sveikinimą pradėjo Š.Aleichemo gimnazijos direktorius Miša Jakobas. Po šių žodžių patyręs pedagogas padarė pauzę, per kurią pasigirdo mokinių ir visos atnaujintoje mokykloje susirinkusios bendruomenės juokas ir pritariantys plojimai.

Taip šventiškai, o kartu kasdieniškai prasidėjo Rugsėjo 1-osios šventė šioje kiek netradicinėje Vilniaus mokykloje. Nors įprasta ją vadinti žydų gimnazija, ją lanko ne tik žydų tautybės vaikai, bet ir lietuviai, rusai bei kiti. Šiais mokslo metais gimnazijoje mokysis daugiau nei 300 moksleivių.

„Sakau visiems: dėkoju Dievui ir likimui, kad turėjau mokytoją – išmintingą, protingą, šviesų, kuris mokė, kad tikėjimas, viltis ir meilė lyg trikampio kraštinės vienodai svarbios. Su Rugsėjo 1-ąja, mielieji“, – trumpai, bet nuoširdžiai bendruomenę pasveikino direktorius.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos direktorius Miša Jakobas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos direktorius Miša Jakobas

„Kartais būna, kad mokykla iš išorės labai graži, bet ne viskas gerai viduje. O būna, kad iš išorės mokykla neatrodo labai gerai. Taip ne vienerius metus buvo ir su Jūsų mokykla. Linkėčiau visai bendruomenei, kad būtų gaunama žinių, kad kiekvienas atrastų savo kelią“, – kalbėjo Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Visų sveikinusiųjų kalbose vilnijo lengva nostalgija dėl pasibaigusios vasaros. Tačiau ją keliais žodžiais nuvijo visus prajuokinęs Izraelio ambasadorius Lietuvoje Amiras Maimonas: „Kalbate apie pasibaigusią vasarą, o štai Izraelyje visada vasara.“

Anksčiau ši mokykla glaudėsi buvusio darželio pastate Viršuliškėse, po remonto ten vėl turėtų pradėti veikti ikimokyklinė įstaiga.

Renovuotame buvusios M.Dobužinskio mokyklos pastate, kuriame įsikūrė žydų gimnazijos bendruomenė, buvo uždengta nauja stogo danga su apšiltinimu, taip pat apšiltintas fasadas, pakeisti langai ir lauko durys, modernizuotos vidaus inžinerinės ir sklypo lauko komunikacijos, paklotos naujos kiemo ir sporto aikštelių dangos. Atnaujintas ir pastato vidus.

2013 metų žiemą vaizdas šioje mokykloje buvo visiškai kitoks. Jau nekalbant apie tvyrojusį nemalonų pasenusio maisto kvapą, kuris neišsivėdino per kelerius metus, kai valgykla čia jau neveikė.

Gimnazijos direktorius M.Jakobas kapsulės įkasimo ceremonijos metu 2013 metų gruodžio vidury juokavo – jeigu viskas pavyks taip, kaip suplanuota, jis per mokyklos atidarymą visus pavaišins žydiška farširuota žuvimi.

Mokyklos rekonstrukcijos projekto vertė – daugiau nei 11 mln. Lt (3,185 mln. eurų). Vilniaus miesto savivaldybė buvo įsipareigojusi skirti 8,2 mln. Lt (2,37 mln. eurų), dalis lėšų turėjo būti iš Europos Sąjungos fondų. Dar daugiau nei 3 mln. Lt (dar beveik 1 mln. eurų) skyrė tarptautinis fondas Organizacija švietimo resursams ir technologiniam mokymui (ORT). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius