-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 01

Vilniaus savivaldybės LLRA-KŠS atsiriboja nuo Z.Jedinskio pareiškimų

Po Vilniaus mero Remigaus Šimašiaus raginimų penktadienį sostinės savivaldybės Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungo (LLRA-KŠS) atstovai pranešė atsiribojantys nuo partiečio Zbignevo Jedinskio pareiškimų.
Zbignevas Jedinskis
Zbignevas Jedinskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Mes, Vilniaus miesto Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ frakcijos nariai pareiškiame, kad neigiamai vertiname, nepritariame ir atsiribojame nuo pareikštos Zbignevo Jedinskio asmeninės nuomonės paskelbtos komentare po straipsniu“, – feisbuke paskelbė LLRA-KŠS deleguota Vilniaus vicemerė Edita Tamošiūnaitė.

Tai ji paskelbė reaguodama į buvusio Seimo nario, šiuo metu parlamentaro Česlavo Olševskio patarėjo Z.Jedinskio feisbuke paskelbtą pasisakymą, jog Lenkija turi „kuo skubiau palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija“. Tai, pasak Z.Jedinsio, „bus stipriausia slavų šalių sąjunga, paremta krikščioniškomis ir šeimos vertybėmis, kuri bus naudinga Lenkijos piliečiams, o ne kažkam iš kitos vandenyno pusės“.

Vicemerės išplatintą pareiškimą pasirašo ir frakcijos pirmininkas Zbignev Maciejevski.

„Mes, visi frakcijos nariai, pasisakome PRIEŠ Rusijos agresiją Ukrainoje, remiame Ukrainą ir pasisakome UŽ Ukrainą ir jos žmones drąsiai kovojančius prieš agresorių ir siekiančius apsaugoti savo vertybes, demokratiją, savivaldą ir mūsų visų laisvę“, – pabrėžiama pareiškime.

Savo ruožtu Vilniaus meras R. Šimašius feisbuke tvirtino, jog iki šiol visa Vilniaus miesto taryba, tiek pozicija ir opozicija, buvo vieninga dėl Ukrainos kovos palaikymo, Lietuvos Vakarų orientacijos ir Rusijos agresijos pasmerkimo.

„Vakar vienos iš koaliciją sudarančių partijų narys prisišnekėjo visiškų sovietinių nesąmonių. Nors jis ir neturi nieko bendro su Vilniumi, į tai žiūrime labai rimtai“, – tvirtino R. Šimašius.

Jis sako dėl šio klausimo sušaukęs koalicijos tarybą ir aptaręs tai su E.Tamošiūnaite bei paraginęs pareikšti sostinės tarybos frakcijos poziciją viešai.

„Pačiu artimiausiu metu laukiame aiškaus ir nedviprasmiško atsiribojimo nuo jų partijos nario pareiškimų“, – ragino meras.

E.Tamošiūnaitė, išsakydama frakcijos poziciją, taip pat tvirtina, kad stiprindami Lietuvos ir Lenkijos pozicijas ir bendradarbiavimą ES ir NATO „nulemsime saugią ir nepriklausomą abiejų Valstybių raidą ir plėtrą“.

Ketvirtadienį Seime daliai valdančiųjų prašant reaguoti opozicinės LLRA-KŠS atstovus į Z.Jedinskio pareiškimus, frakcijos Seime atstovė Rita Tamašunienė tvirtino, kad partija savo užsienio politikoje vadovaujasi principu, jog Lietuva yra visateisė Europos Sąjungos bei NATO narė, o Lenkija – viena strateginių partnerių regione.

Seimo narys Č. Olševskis teigia, jog jo patarėjo Z.Jedinskio pareigybė ir funkcijos neapima tarptautinės politikos tematikos, o jo komentarą diskusijoje feisbuke jis vertina kaip asmeninę nuomonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius