Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 07

Vilniaus T.Narbuto gatvėje žuvusio dviratininko artimieji abejingą valdžią skųs teismui

Antradienio vakarą Vilniuje, T.Narbuto gatvėje, rinkosi žmonės tylos minute pagerbti birželio 30 d. žuvusio 24 metų dviratininko. Po nelaimingo atsitikimo praėjo jau savaitė, tačiau dar nebuvo imtasi jokių priemonių, kad šioje vietoje būtų užkirstas kelias naujiems nelaimingiems atsitikimams.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Vilnius Dviratis

„Tai yra nusikalstamas neveikimas – absoliučiai nieko nepadaryta. Palaikysim artimuosius, kreipsimės į teismą, kad atsakingi asmenys būtų nubausti“, – teigė Lietuvos dviratininkų bendrijos (LDB) pirmininkas Eduardas Kriščiūnas.

Netikėtas ir keistas dalykas, jog žuvo dviratininkas, nesusidūręs su jokia transporto priemone.  

Pasak E.Kriščiūno, netikėtas ir keistas dalykas, jog žuvo dviratininkas, nesusidūręs su jokia transporto priemone.

„Čia yra nuokalnė, normalu, kad išsivysto didelis greitis. Kalčiausi yra ne savo vietoje pastatyti laiptai“, – kalbėjo žuvusiojo sesuo. Ekspertizės duomenimis, žuvęs jaunuolis buvo blaivus.

Jaunuolis, dideliu greičiu važiuodamas dviračių taku, nepastebėjo prieš jį buvusių laiptų, nuo kurių nuskriejo ir mirtinai susižalojo. Sesuo Hilda brolį prisimena kaip linksmą, energingą, aktyvų jaunuolį, mėgdavusį su draugais pasivažinėti dviračiais. Tą tragišką vakarą jis taip pat išėjo pasivažinėti.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje

Priešais pavojingus laiptus stovi ženklas, įspėjantis apie juos ir apvažiavimą aplinkui, tačiau jis yra už reklaminio stendo ir prastai matomoje vietoje.

Žinoma, kad toje pačioje vietoje, T.Narbuto gatvėje, dėl prasto dviračio tako suprojektavimo, yra nukentėjęs ne vienas žmogus.

LDB narys Justas Ingelevičius sako, kad dviračių takų infrastruktūra Vilniuje labai prasta. Žmonėms nėra saugu važinėti, o susisiekimas su miesto centru iš atokesnių gyvenamųjų rajonų, pavyzdžiui, Pilaitės labai prastas.

Tai ne tik dviratininkų problema, bet ir pėsčiųjų. Dažnai žmonės blaškosi, o tai labai nesaugu.

Dviratininkas Tomas sako, kad atėjo ne tik pagerbti žuvusio žmogaus, bet tai yra jo išreikštas solidarumas ir protesto forma. Jis teigia, kad netoliese yra taip pat pavojinga gyvybei vieta – kalnas Lazdynų link, kur dviračiams sunku pravažiuoti. „Tai ne tik dviratininkų problema, bet ir pėsčiųjų. Dažnai žmonės blaškosi, o tai labai nesaugu“, – kalbėjo Tomas.

Tokių pavojingų dviračių takų vietų, kaip T.Narbuto gatvėje, Vilniuje gausu. Tuo įsitikino pats Vilniaus meras Remigijus Šimašius, penktadienį pasivažinėjęs Vilniaus dviračių takais. Tada meras pažadėjo imtis visų įmanomų priemonių pagerinti dviračių takų būklę Vilniuje.

VIDEO: Vilniuje dviratininkai rinkosi tylos minute pagerbti ant T.Narbuto kalno žuvusio dviratininko

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius