Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 08

Vilniaus universitetas įsigijo dvarą, studentai svarsto: gal geriau bendrabučius plėstų

Šie mokslo metai dažnam studentui prasidėjo galvos skausmu dėl gyvenamosios vietos – bent jau Vilniuje butų nuoma labai pabrango, o pasiūla sumažėjo. Bendrabučiuose irgi tenka pasispausti, priimti kaimynų. Kai kurie studentai netgi ėmė dalintis informacija esą Vilniaus universitetas įsigijo dvarą, o geriau rūpintųsi bendrabučių remontu ar plėtra. Universiteto atstovai teigia, kad dvaras būsiąs skirtas irgi studentams.
Panerių dvaras
Panerių dvaras / Violetos Grigaliūnaitės/15min nuotr.

Šiuos mokslo metus pradedant tarp studentų, atvykusių į Vilnių iš kitų Lietuvos vietų, dažnesnė kalba ne apie studijų pobūdį ir kokybę, o apie tai, ar jie gavo bendrabutį.

Kaip pirmadienį LRT radijui teigė Vilniaus universiteto (VU) kancleris Raimundas Balčiūnaitis, dar arti šimto studentų, kurie norėjo gauti bendrabutį, jo nebuvo gavę. Tačiau tikėtasi per pirmadienį ir antradienį suteikti papildomų vietų.

Priminė apie įsigytą dvarą

Kad bendrabučių klausimas jautrus, rodo ir tarp studentų sklandančios spėlionės, jog universitetas skiria pinigus ne tam, kam dabar labiausiai reikia – esą bendrabučius administruojanti įstaiga įsigijo dvarą Elektrėnų savivaldybėje, nors galėtų tuos pinigus panaudoti remontuodama studentų gyvenamuosius kambarius ar plėsti bendrabučius.

Kaip 15min teigė viena Vilniaus universiteto (VU) studentė, sklandanti informacija dabartiniame kontekste yra „tiesiog skandalinga“.

„Masiškai trūkstant vietų studentų bendrabučiuose, o ir esamiems garsėjant itin prastomis sąlygomis, Vilniaus universiteto Bendrabučių centras leidžia sau įsigyti apleistą dvarą Elektrėnuose. Panašu, kad dvaras perkamas už studentų gyvenimo sąlygoms pagerinti skirtas lėšas.

Šią informaciją sužinojau studijuodama Vilniaus universitete iš kursiokų – VU studentų atstovybės narių. Informaciją nesudėtinga patikrinti – neseniai VU bendrabučius administruojanti VšĮ „Vilniaus universiteto būstas“ įregistravo naują buveinės adresą – Dvaro g. 1, Panerių k., LT-21367 Elektrėnai – kuris sutampa su dvaro vieta“, – teigė prašiusi jos vardo neskelbti studentė.

Masiškai trūkstant vietų studentų bendrabučiuose, o ir esamiems garsėjant itin prastomis sąlygomis, Vilniaus universiteto Bendrabučių centras leidžia sau įsigyti apleistą dvarą Elektrėnuose.

Jos teigimu, galbūt dvaras būsiąs skirtas VU studentų atstovybei, todėl pastaroji ir nekelianti klausimų dėl tokio pirkinio būtinybės.

Dvi įstaigos

Tačiau pati studentė, berdama nepasitenkinimą, paminėjo dvi skirtingas įstaigas – Vilniaus universiteto Bendrabučių centrą ir Vilniaus universiteto būstą.

Kaip situaciją aiškina Vilniaus universitetas, nėra taip, kad dvaras buvo įsigytas už bendrabučiams numatytus pinigus. O ir dvare savo buveinės adresą nurodanti įstaiga VU bendrabučių neadministruoja.

„Minima įstaiga – VšĮ Vilniaus universiteto būstas – universiteto bendrabučių nevaldo ir neadministruoja. Vilniaus universiteto bendrabučius valdo ir administruoja pats Vilniaus universitetas“, – 15min pateiktame komentare teigia VU kancleris Raimundas Balčiūnaitis.

Tuo nesunku įsitikinti ir VU interneto puslapyje – čia rašoma, kad įstojusių į Vilniaus universitetą klausytojų aprūpinimą gyvenamuoju plotu studijų, darbo ar poilsio metu organizuoja Vilniaus universiteto Bendrabučių centras.

Bendrabučių centras administruoja Vilniaus universitetui priklausančius bendrabučius, esančius Saulėtekio alėjoje, M.K.Čiurlionio bei Didlaukio ir Olandų gatvėse ir jo buveinės adresas nurodomas Saulėtekio al. 6. Tiesa, jam vadovaujantis Nerijus Cicilionis yra ir studentės minėtos viešosios įstaigos vadovas.

Minima įstaiga – VšĮ Vilniaus universiteto būstas – universiteto bendrabučių nevaldo ir neadministruoja. VU bendrabučius valdo ir administruoja pats VU.

Kaip aiškina VU atstovai, „VšĮ Vilniaus universiteto būstas veikia kelis dešimtmečius ir anksčiau užsiėmė VU bendrabučių valdymu, tačiau šiuo metu aktyvios veiklos nevykdo“.

„Šiuo metu yra svarstomi įvairūs sprendimai, kaip būtų galima pagerinti bendrabučių būklę, išplėsti bendrabučių pasiūlą ir pan. Šiame kontekste bus vertinami ir persvarstomi įstaigos veiklos tikslai, prioritetai“, – teigė VU kancleris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius