-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 14

Vilniaus Valakampių mišką nusiaubė vėtra: lūžę medžiai užblokavo kelius, nuplėšti elektros laidai

Penktadienio popietę žmonės fiksuoja vis daugiau Lietuvoje siautėjančio uraganinio vėjo sukeltų padarinių. Nulūžę medžiai užblokavo kelius, vairuotojai priversti apsisukti ir rinktis kitus maršrutus. Dalis gyventojų liko be elektros, nes nuplėšti laidai. 15min skaitytojas užfiksavo, kaip vėtra nusiaubė Vilniaus Valakampių mišką.
Vėjo nulaužti medžiai
Uraganinis vėjas nusiaubė Valakampių mišką / Skaitytojo Vytauto nuotr.

Skaitytojas Vytautas užfiksavo Vilniuje esantį Valakampių mišką nusiaubusio uraganinio vėjo padarinius. Greta Vaidilutės gatvės, palei kelią esantis miškas liko visiškai suniokotas jį nusiaubusio stipraus vėjo.

VIDEO: Vėtros padariniai Vilniuje, Valakampiuose

Netoliese miško yra ne tik gyvenamieji namai, bet ir vaikų darželis. Kritę medžiai čia taip pat nurovė elektros laidus, lūždami griuvo tiesiai ant važiuojamosios kelio dalies.

Kaip 15min pasakojo skaitytojas, jis pats tuo metu buvo atvykęs dirbti į objektą – tuo metu kalbėjęs su klientu pastarojo name. Vyrai išgirdo krebždėjimą, pirmiausia pamanė, kad kažkas vyksta pačiame name, tačiau vėliau suprato, kad lauke siautėja smarkus vėjas.

Vytautas minėjo, jog pro Vaidilutės gatvę nėra važiavęs, tačiau smalsumo dėlei nusprendė patikrinti, kas įvyko, o tuomet užfiksavo kraupius vaizdus.

Jis nežino, ar uragano metu kažkas nukentėjo, tačiau kuomet pats buvo atvykęs į įvykio vietą, tuo metu tarnybos dar nebuvo atkeliavusios.

Jau nuo ryto ugniagesiai gavo pranešimus apie lūžtančius nuo vėjo medžius įvairiose Lietuvos vietose. Didžiausias vėjas vyrauja vakarinėje ir vidurinėje Lietuvos dalyse.

Dėl stipraus vėjo elektros tiekimas penktadienį sutrikęs apie 40 tūkst. namų ūkių visoje Lietuvoje, pranešė bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Daugiausia gedimų fiksuojama Šiaulių ir Klaipėdos rajonuose, šiuo metu elektros tiekimas jau yra atstatytas daugiau nei 20 tūkst. namų ūkių.

Pasak pranešimo, elektros tiekimą sutrikdė medžius vertęs itin stiprus, gūsingas vėjas, buvo pažeistos skirstomojo tinklo elektros oro linijos. Dauguma atsijungimų fiksuota penktadienį tarp 8 ir 9.30 val. ryto.

Anot bendrovės komunikacijos atstovo Pauliaus Kalmanto, intensyvaus vėjo sukeltus gedimus šalina padidintos ESO darbuotojų ir rangovų pajėgos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius