Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 27

Vilniui nepavyko tapti 2015 metų Europos jaunimo sostine

Vilnius neišlaikė konkurencijos ir nusileido Rumunijos miestui Klužui-Napokai, tapusiam 2015 metų Europos jaunimo sostine. Rinkimuose taip pat dalyvavo Rusijos Ivanovas ir Bulgarijos Varna.
Gedimino pilis
Europos jaunimo sostine Vilnius netapo. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Europos jaunimo sostine Vilnius pretendavo tapti pirmą kartą, tačiau nesėkmingai. Klužas-Napoka yra Rumunijos miestas, buvusi Transilvanijos sostinė.

„Vilnius: Level Up“ – tokiu šūkiu Vilnius siekė jau 2015 metais tapti Europos jaunimo sostine. Rugsėjį buvo paskelbtas ir logotipo konkursas, kurio metu sulaukta 55 darbų, atliktų jaunųjų menininkų. Komisija išrinko 2 geriausius, iš kurių atrinktas laimėtojas. Tai stilizuota geltona žvaigždė, simbolizuojanti Europos Sąjungą su Gedimino pilies kontūru.

Dėl Europos jaunimo sostinės titulo 2015 metais taip pat varžėsi Klužas-Napoka (Rumunija), Ivanovas (Rusija) ir Varna (Bulgarija). Nugalėtojas paskelbtas savaitgalį Slovėnijos Mariboro mieste vyksiančios Europos jaunimo forumo Generalinės asamblėjos metu.

Europos jaunimo sostinė – tai nuo 2009 metų vykstantis konkursas, kurio metu kasmet Europos jaunimo forumas išrenka jaunimo sostinę vieneriems metams. Jaunimo sostinėmis jau buvo tokie Europos miestai, kaip Roterdamas, Antverpenas, Turinas ir kiti. Šiuo metu šis titulas priklauso Portugalijos miestui Bragai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius