Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 10

Vilniuje Baltijos šalių KT vadovai aptaria iššūkius demokratijai ir nepriklausomybei

Vilniuje susirinkę Lietuvos ir Latvijos konstitucinių teismų (KT) bei Estijos Aukščiausiojo Teismo pirmininkai ir teisėjai aptaria iššūkius demokratijai ir nepriklausomybei.
Konstitucinis Teismas
Konstitucinis Teismas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos Konstitucinio Teismo pirmininkės Danutės Jočienės teigimu, šio trišalio susitikimo tema Europos įvykių kontekste yra itin aktuali – nepriklausoma ir suvereni Ukrainos valstybė jau daugiau kaip šimtą dienų patiria Rusijos invaziją.

Anot jos, sunku buvo įsivaizduoti, kad XXI amžiuje fundamentaliosios konstitucinės vertybės – demokratija, teisės viršenybė ir žmogaus teisės – turi būti ginamos su ginklu rankoje, todėl „konstituciniai teismai privalo likti tvirtu šių vertybių garantu bet kokioje situacijoje, kartu stiprindami valstybių nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą“.

D.Jočienė padėkojo Estijos ir Latvijos kolegoms už bendrą iniciatyvą pašalinti Rusijos Federacijos Konstitucinį Teismą ir Baltarusijos Konstitucinį Teismą iš Europos konstitucinių teismų konferencijos, teigiama KT pranešime.

Lietuvos ir Latvijos konstituciniai teismai pradėjo bendradarbiauti 1996 metais, pirmasis trišalis teisėjų susitikimas įvyko 2019 metais Rygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius