Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 04

Vilniuje bus įteikti Baltijos Asamblėjos apdovanojimai

Vilniuje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose ketvirtadienį bus įteikti Baltijos Asamblėjos (BA) apdovanojimai.
Virginijus Šikšnys
Virginijus Šikšnys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Literatūros premija už romaną „Serafima ir Bogdanas“ šiemet skirta Vahurui Afanasjevui (Laanoja) iš Estijos, BNS informavo Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Meno premija bus įteikta Latvijos atstovei Gintai Gerhardei-Upeniecei už jos kaip projekto vadovės darbą rengiant 2018–2021 metais Paryžiuje, Taline, Vilniuje ir Rygoje eksponuotą parodą „Laukinės sielos. Baltijos šalių simbolizmo dailė“.

Mokslo premija už išskirtinius pasiekimus biomedicinos mokslų srityje – genų redagavimo įrankio CRISPR-Cas9 atradimą – bus įteikta Vilniaus universiteto profesoriui Virginijui Šikšniui.

2021 metų apdovanojimų už Baltijos valstybių inovacijas laureatais paskelbtos įmonės „Idenfy“ (Lietuva), „Integris“ (Latvija), „Bisly“ (Estija).

Taip pat ceremonijos metu rašytojai Birutei Jonuškaitei bus įteikta 2020 metų Baltijos Asamblėjos literatūros premija už romanus „Maranta“ ir „Maestro“, pokalbių knygą „Laikas ir likimai“.

Bus apdovanota ir 2020 metų Baltijos valstybių inovacijų laureatė − Lietuvos įmonė „Lemona“.

Vilniuje ketvirtadienį prasideda 40-osios Baltijos Asamblėjos sesijos renginiai. Iškilmingas sesijos atidarymas Seime vyks penktadienį.

Baltijos Asamblėja yra prieš tris dešimtmečius – 1991 metų lapkričio 8 dieną – įkurta Lietuvos, Estijos ir Latvijos parlamentų tarptautinio bendradarbiavimo organizacija. Šiais metais Baltijos Asamblėjai pirmininkauja Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius