Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 08 /13:29

Vilniuje prisimenant Rusijos veiksmus prieš Gruziją – raginimai neužsimiršti

Pirmadienį prie Rusijos ambasados Vilniuje kelios dešimtys žmonių susirinko priminti ir pasmerkti Rusijos veiksmus Gruzijoje. Akcijos organizatorius Seimo narys konservatorius Mantas Adomėnas sakė, kad susirinkusieji į mitingą yra su ta Gruzijos tautos dalimi, kuri nenusiramins tol, kol nesusigrąžins visos savo tėvynės.
Mitingas prie Rusijos ambasados
Mitingas prie Rusijos ambasados / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Mes turime nenurimti, kad užmarštimi neužsidengtų dabartinė jų nelaimė (...). Kol mes neleisime pamiršti, tol ši kova nepralaimėta“, – sakė jis.

Parlamentaras pabrėžė, kad Vakarų pasauliui trūksta politinės valios tinkamai įvertinti Rusijos veiksmus tiek Gruzijoje, tiek Ukrainoje.

„Mes kviečiame Europą pabusti, suprasti, kas vyksta, iš tiesų ne ginklų mums trūksta, mums trūksta politinės valios“, – dėstė M.Adomėnas.

48 metus Lietuvoje gyvenanti Tina Getija, kilusi iš Tageloni kaimo, protesto akcijoje apgailestavo negalinti saugiai aplankyti tėvo kapo, tačiau sakė, kad iš namų išvaryti žmonės tiki, jog ateis teisybės diena.

„Žmonės dar pilni optimizmo ir tikisi, kad dar bus atrasta ta teisybė ir jiems žemė bus grąžinta“, – žurnalistams kalbėjo moteris.

Protesto akcijoje konservatorių kandidatas į Seimą, buvęs diplomatas Žygimantas Pavilionis irgi apie Gruzijos ateitį kalbėjo su optimizmu.

„Jau šiuo metu matosi, kad likusi laisva Gruzija palengva integruojasi į Europą (...). Anksčiau ar vėliau padarysime viską, kad Gruzija taptų Europos Sąjungos ir NATO narė“, – sakė jis.

Susirinkusieji į akciją prie Rusijos ambasados gruziniškai skandavo „Tegyvuoja Gruzija“, laikė plakatus „Putin-free zone“, „Stop Russia“ ir kitus, išskleidė keletą Gruzijos vėliavų su penkiai raudonais kryžiais.

2008 metų rugpjūčio 8-osios naktį tuometinis Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis pradėjo puolimą Pietų Osetijai susigrąžinti. Gruzinų pajėgoms buvo pavykę užimti regiono sostinę Cchinvalį, tačiau į Gruzijos veiksmus atsakė separatistus remianti Rusija. Ji įvedė kariuomenę į regioną, vėliau – į kitus Gruzijos regionus ir pradėjo bombarduoti įvairius taikinius visoje šalies teritorijoje.

Po konflikto Rusija pripažino Pietų Osetijos ir Abchazijos nepriklausomybę, tačiau likusi tarptautinė bendrija jas laiko okupuotomis Gruzijos teritorijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius