-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 30

Vilniuje daugės iškiliųjų pėsčiųjų perėjų

Vilniuje gegužės mėnesį planuojama įrengti 20 iškiliųjų perėjų. Taip tikimasi pagerinti ne tik pėsčiųjų, bet ir kitų eismo dalyvių saugumą. Skaičiuojama, kad įrengus iškiliąsias pėsčiųjų perėjas eismo įvykių skaičius mažėja 70%.
Pėsčiųjų perėja T.Narbuto gatvėje
Pėsčiųjų perėja / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Naujos iškiliosios pėsčiųjų perėjos bus įrengtos Pilaitės prospekto ir Karaliaučiaus gatvių sankryžoje, Vydūno g. 27, Karaliaučiaus g. 9, Karaliaučiaus g. 8, Kęstučio ir Traidenio gatvių sankryžoje, Kęstučio ir Treniotos gatvių sankryžoje, Kęstučio ir Liubarto gatvių sankryžoje, Erfurto g. 44, Erfurto ir Žėručio gatvių sankryžoje, Žirmūnų g. 87, Gunkliškių ir Artojų gatvių sankryžoje, Keramikų ir Moliakalnio gatvių sankryžoje, Džiaugsmo ir K.Bizausko gatvių sankryžoje, Džiaugsmo ir Švariosios gatvių sankryžoje, Viršuliškių g. 103, Lazdynėlių g. ties Žaros stotele, Tolimosios ir Pavilnio Sodų 1-osios gatvių sankryžoje, Tolimosios, Garsiosios ir J. Kolaso gatvių sankryžoje, Zalcburgo al. greta Laisvės prospekto, L. Asanavičiūtės g. 2, Saltoniškių g.

Taip pat Vilniuje bus įrengti trapecinės formos greičio mažinimo kalneliai – juos planuojama įrengti Šeškinės g. ties Ukmergės gatve ir Sakališkių g. ties Krakiškių Sodų 7-oji g.

Vilniaus miesto savivaldybės duomenimis, šiandien sostinėje yra įrengtos 37 iškiliosios pėsčiųjų perėjos, taigi jų skaičius padidės iki 57.

Analizavę iškiliųjų perėjų poveikį eismo saugumui, Vilniaus Gedimino Technikos universiteto Kelių tyrimo instituto ekspertai nustatė, kad įrengus iškiliąją perėją eismo įvykių skaičius sumažėjo nuo 73 iki 23 eismo įvykių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius