Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 31

Vilniuje jungiamos Lazdynų, Karoliniškių bei Naujininkų, Naujosios Vilnios poliklinikos

Sostinėje Lazdynų polikliniką ketinama prijungti prie Karoliniškių poliklinikos, o Naujininkų – prie Naujosios Vilnios poliklinikos, praneša Vilniaus savivaldybė.
Karoliniškių poliklinika
Karoliniškių poliklinika / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tokiam sprendimui trečiadienį pritarė sostinės savivaldybės taryba, visiškai reorganizuoti įstaigas planuojama per vasarą.

„Pagal planą numatyta iki birželio galo vykdyti reorganizacijos parengiamuosius darbus. Tai reiškia – įstatų, nuostatų keitimas, derinimas, pokalbiai su darbuotojais, naujų pareigybių derinimai, jei tokių bus, visas proceso sudėstymas. Tada eisime į tarybos posėdį ir sujungsime įstaigas“, – BNS trečiadienį sakė Vilniaus savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Viktorija Turauskytė.

Anot jos, sujungus Lazdynų ir Karoliniškių poliklinikas, Lazdynų poliklinikos pacientams bus greičiau prieinama daugiau paslaugų.

„Lazdynų poliklinikoje daug paslaugų nebuvo, nes neturėjo specialistų, infrastruktūros, nebūdavo lėšų pakankamai. Praplečiant paslaugas, dabar gydytojai kažkokiu etatu galės dirbti Lazdynuose, o jei paslaugos bus organizuojamos Karoliniškėse – bus organizuojamas pavežėjimas“, – kalbėjo V.Turauskytė.

„Gavus gydytojo siuntimą, pacientas antrinę konsultaciją galės gauti savo įstaigoje, nereikės registruotis į kitą įstaigą. Tai turėtų padidėti paslaugų teikimo greitis“, – pridūrė ji.

Tuo metu reorganizacija Naujininkų bei Naujosios Vilnios poliklinikoms turėtų sudaryti galimybes pritraukti daugiau kvalifikuotų specialistų.

„Jos dabar didins etatinį krūvį. Pavyzdžiui, dirba urologas. Naujininkuose sutvarkytas kabinetas, bet realiai ten jis turėjo 0,25 etato, o Naujojoje Vilnioje nėra nei tinkamai įrengto kabineto, įrangos, nei urologo. Tai dabar vienoje iš tų įstaigų galės dirbti gydytojas pilnu etatu ir iš karto padidėja paslaugų prieinamumas“, – aiškino ji.

V.Turauskytės teigimu, gali būti, kad dalis paslaugų iš vienos poliklinikos persikels į kitą, tačiau kokios – kol kas dar nėra aišku.

„Dar sunku apie tai kalbėti. (...) Dabar reorganizacijos metu ir bus apie tai kalbama“, – sakė ji.

Šiuo metu tiesioginio susisiekimo tarp Naujininkų ir Naujosios Vilnios poliklinikų nėra, tačiau sujungus šias įstaigas planuojamas naujas viešojo transporto maršrutas.

„Mes pasiūlėm greitąjį autobuso maršrutą“, – kalbėjo savivaldybės atstovė.

Kaip sakė V.Turauskytė, etatų mažinimas keturiose reorganizuojamose įstaigose – neišvengiamas, tačiau darbuotojams bus siūlomos kitos pareigos.

„Visiems naikinamiems etatams bus pasiūlomas kitos pareigos. Karoliniškių, Lazdynų iš viso ketinama apie 20 etatų naikinti, bet noriu pabrėžti, kad 13 iš jų šiuo metu yra laisvi, tai žmonių atleidimais negresia. (...) Naujininkuose bus naikinami keli etatai – pagalbinių darbuotojų ir vadovybės etatai“, – sakė savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja.

Ji pabrėžė, kad dėl to organizacinių pokyčių pacientams nesikeis nei šeimos gydytojas, nei pagrindinių paslaugų teikimo vieta.

Sujungus Karoliniškių ir Lazdynų poliklinikas naujos įstaigos pacientų skaičius viršys 85 tūkst., o Naujininkų ir Naujosios Vilnios – 46 tūkst. pacientų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius