-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 03 /19:49

Šeštadienį Vilniuje paskiepyta 3800 žmonių, savivaldybė tvirtina – sostinė pasiruošusi masinei vakcinacijai

Dalyje Lietuvos savivaldybių šeštadienį vyksta gyventojų skiepijimas nuo COVID-19.
Vakcinos laukimas
Vakcinos laukimas / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Šeštadienį pradėjus atviros registracijos vilniečių, priklausančių kelioms prioritetinėms grupėms, vakcinaciją, paskiepyta daugiau nei 3800 žmonių, rašoma Vilniaus miesto savivaldybės pranešime žiniasklaidai. Savivaldybės teigimu, šis procesas – įžanga į masinę vakcinaciją, kuriai Vilnius jau pasiruošęs.

Išvis šeštadieniui buvo registruoti 3969 vilniečiai, pasiskiepyti „Vaxzevria" (buvusi „AstraZeneca") vakcina neatėjo apie 140 asmenų.

„Nepanaudotos vakcinos nebus išpilamos, jomis rytoj bus skiepijami kiti atvykę gyventojai. Vilniaus miesto savivaldybė primena – registruotis skiepui galima ir toliau“, - rašoma pranešime.

„Vakcinacijos procesas šiandien vyko labai sklandžiai, o dabar galime drąsiai džiaugtis puikiais skaičiais – didžioji dalis užsiregistravusių atėjo ir gavo savąjį skiepą. Rytoj darbai nesustoja, laukiame apie 2,5 tūkst. užsiregistravusių, tačiau vietų dar yra – kviečiame vakcinuotis", – sakė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Lina Koriznienė.

Sostinės savivaldybė skiepyti gyventojus ketina visą ilgąjį savaitgalį.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius anksčiau teigė, kad per tris šventines dienas ketinama paskiepyti apie 12 tūkst. žmonių, esančių prioriteto grupėse. Jie kviečiami registruotis internetu.

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės atstovės Dovilės Ibianskaitės, sekmadienį pasiskiepyti jau registravosi daugiau kaip 2,5 tūkst. vilniečių. Sostinėje naudojama daugiausiai „AstraZeneca“ vakcina.

Kaune – daug neatvykusių

Kaune gyventojai skiepijami tik šeštadienį. Buvo tikimasi, kad pavyks vakcinuoti apie 4 tūkst. žmonių. Kaip ir sostinėje, gyventojai skiepijami „AstraZeneca“ vakcina.

„Procesas vyksta sklandžiai, šiuo metu esame suvakcinavę netoli 2,5 tūkst. žmonių, o iš viso šeštadienį vakcinuotis esame pakvietę 7 tūkst. žmonių. Kažkokių nesklandumų nebuvo, kaip tik pastebime, kad žmonės ateina geresnės nuotaikos, galbūt tam įtakos turi artėjančios Velykos“, – BNS sakė Kauno poliklinikos skiepijimo koordinatorius Justinas Dzidzevičius.

Tačiau jis pripažino, kad nemaža dalis vakcinuotis pakviestų žmonių neatvyko.

„Sunku pasakyti, kodėl taip įvyko, tačiau tokių žmonių yra tikrai nemažai. Manau, kad jų tikrai bus ne mažiau kaip 30 proc.“, – teigė J. Dzidzevičius.

Klaipėdos miesto savivaldybė vakcinaciją vykdo šeštadienį ir pirmadienį – antrą šv. Velykų dieną, šiomis dienomis skiepijami švietimo įstaigų darbuotojai ir abiturientai, kurie skiepą gali pasirinkti, taip pat ir įvairių tarnybų darbuotojai, sutinkantys skiepytis „AstraZeneca“ vakcina.

Kelios savivaldybės šeštadienį organizavo gyvas eiles prie skiepų. Be išankstinės registracijos skiepą galima gauti Marijampolės vakcinacijos centre, į gyvas eiles taip pat kvietė ir Plungės bei Trakų savivaldybės, tačiau pastarojoje norintieji turėjo registruotis.

Kviečia skiepytis prioritetines grupes

Savivaldybės primena, kad stoti į eilę ir gauti skiepą kol kas gali ne visi – tik priklausantieji patvirtintoms prioritetinėms grupėms.

Joms priklauso asmenys, sulaukę 65-erių ir vyresni, sergantys lėtinėmis ligomis, turintys sunkią ar vidutinę neįgalumo formą, juos slaugantys šeimos nariai. Taip pat visuomenei svarbias funkcijas vykdantys asmenys: viešąją tvarką palaikantys darbuotojai, ugniagesiai, muitininkai, pasieniečiai, kariai, maisto pramonės darbuotojai, mažmeninių prekybos įmonių darbuotojai, kontaktuojantys su klientais.

Iš viso iki šeštadienio Lietuvoje pirmąja vakcinos doze buvo paskiepytas 377 tūkst. 891 asmuo, abiem – 175 tūkst. 357. Lietuva yra gavusi 642 tūkst. 365 vakcinos dozes, iš jų iki šeštadienio buvo sunaudota 553 tūkst. 248.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius