-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 11 04

Vilniuje kuriama nauja politinė jėga „Už pažangą“

Šeštadienį Vilniuje, S.Nėries gimnazijoje, įvyko naujai kuriamos politinės jėgos „Už pažangą“ susirinkimas. Pasak kuriamos organizacijos atstovo spaudai Dariaus Udrio, susirinkimas organizuotas parengti veiksmų planą, pasidalyti į darbo grupes, kurios rūpinsis programinių nuostatų kūrimu, organizaciniais klausimais.
Rinkimai Eišiškėse
Balsadėžė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Susirinkimo dalyviai taip pat pasirašė pareiškimą „Už pažangą“.

„Matome, kad daug Lietuvos žmonių palaiko pažangias idėjas, tačiau neranda politinės jėgos, kuri nuoširdžiai ir nuosekliai joms atstovautų. Būsime ta jėga. Tikime, kad pažangu yra rūpintis visais, ne tik siauromis interesų grupėmis, laisvė reiškia lygias galimybes atskleisti visą savo potencialą, skurdas ir diskriminacija kenkia visiems, ne tik jų aukoms, ekonomika ir technologijos turi tarnauti visiems“, – teigiama šiame pareiškime.

Jo signatarai tvirtina esantys pasiryžę kurti naują politinę jėgą, remdamiesi šiais principais: lygybė, inovatyvumas, empatija, pasitikėjimas, atsakingumas.

Pasak D.Udrio, naujos politinės jėgos kūrimo rūpinasi 20 – 40 žmonių branduolys.

Šeštadienį susirinkime dalyvavo apie pusšimtis žmonių, BNS sakė viena iš naujos organizacijos steigėjų Giedrė Kvieskienė. Ji atkreipė dėmesį, kad maždaug trečdalis atėjusiųjų buvo lietuviai, anksčiau gyvenę užsienyje.

Įstatymai numato, kad partiją įsteigti privalo ne mažiau kaip 2 tūkst. asmenų.

G.Kvieskienės teigimu, susirinkusieji svarstė, kad reikėtų kurti judėjimą, o ne partiją, kviesti prisidėti ir dabar liberalioms partijoms priklausančius asmenis.

Tuo metu D.Udrys BNS sakė, kad galutinis tikslas vis dėlto yra politinė partija, kad organizacija savo kandidatus galėtų kelti per visus rinkimus.

Naują politinę jėgą, jau turinčią pavadinimą „Už pažangą“, kuria dalis buvusių liberalų. D.Udrys, Markas Paura buvo Liberalų sąjūdžio nariai, G.Kvieskienė – buvusi Liberalų ir centro sąjungos narė.

Artimiausi rinkimai vyks 2019 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius