Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 10

Vilniuje nevyks didžioji dalis planuotų kalėdinių renginių, žadama daugiau puošmenų

Dėl koronaviruso pandemijos šiemet Vilniuje atšaukta didžioji dalis planuotų kalėdinių renginių ir atrakcijų, savivaldybė žada gatvėse daugiau puošybos elementų, šviesos dekoracijų.
Vilniaus Kalėdų eglės įžiebimas Katedros aikštėje
Vilniaus Kalėdiniu laikotarpiu / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.
Temos: 2 Kalėdos Vilnius

Kaip pranešė savivaldybė, atsižvelgus į ekspertų rekomendacijas, atsisakyta tradicija tapusių Kalėdinės 3D pasakos, Kalėdų traukinuko, Kalėdų miestelių, Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės, Kalėdinio dizaino skvero.

Vis dėlto pagrindinių eglių įžiebimo ceremonijos vyks: lapkričio 28-ąją – Katedros aikštėje, gruodžio 5-ąją – Rotušės aikštėje. Savivaldybė kviečia gyventojus pagrindinės miesto eglės įžiebimą ir koncertą stebėti per televiziją ar internetu iš namų. Šventinės eglės čia liks iki sausio 7-osios.

Dar iki šių renginių šviesos dekoracijomis turėtų būti papuoštas ne tik Senamiestis ir centras, bet ir Vingio parko prieigos, atokesni rajonai, čia atsiras ir bendruomenių eglės. Centrinės sostinės dalies puošyba rūpinsis konkursą ir gyventojų balsavimą laimėjusi „Adam Decolight“.

Šventiniam miesto papuošimui, eglei ir kitoms alternatyvioms švenčių idėjoms iš viso miestas šiais metais skirs apie 280 tūkst. eurų.

Kalėdiniai renginiai ir kelionės dėl koronaviruso atšaukiamos visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius