Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 11

Vilniečius supykdė Reformatų skvere vykdomi medžių kirtimo darbai

Vilniaus centre esančiame Reformatų skvere prasidėję tvarkymo darbai supykdė praeivius. Kai kurie vilniečiai įsitikinę – tai skvero niokojimas. Savivaldybė skelbia, kad tai tvarkymo darbų pradžia.
Kertami medžiai Reformatų skvere
Kertami medžiai Reformatų skvere / 15min skaitytojo nuotr.

„Vilniaus miesto centre, parke gausiai kertami medžiai. Įdomu kam prireikė Reformatų skvero, esančio buvusių kapinių teritorijoje, augmenijos?“ – piktinosi 15min.lt redakcijai anoniminis vilnietis, atsiuntęs ir kelias nuotraukas iš skvero.

Ironijos nestokojantis praeivis negaili kandžių pastabų sostinės savivaldybei: „Neabejotinai tai energingos savivaldybės pastangos miestelėnų labui, gal taip ruošiamos malkos naujai biokatilinei?“

15min.lt skaitytojo nuotr./Kertami medžiai Reformatų skvere
15min.lt skaitytojo nuotr./Kertami medžiai Reformatų skvere

Tačiau Vilniaus savivaldybė jau prieš kelias dienas išplatino informaciją, kad Vilniaus Reformatų parke, esančiame šalia Pylimo gatvės, šią savaitę bus kertami menkaverčiai medžiai. „Taip siekiama pagerinti sveikų medžių būklę – jiems atsiras daugiau vietos, pagražės jų laja“, – atsakymą, kodėl kertami medžiai šiame skvere, pateikia sostinės savivaldybė.

Savivaldybė žada, kad šioje teritorijoje bus išardytas visas betonas, sutvarkyta parko terasa atkuriant istorinę parko išvaizdą. Taip pat bus paženklintos buvusių kapinių vietos. Parko lankytojų patogumui planuojama įrengti takelius ir aikšteles, teritoriją apsodinti želdiniais. Be to, parke atsiras daugiau atvirų, šviesių erdvių. Visiškai sutvarkyti visą Vilniaus Reformatų parką planuojama 2015 metais.

15min.lt skaitytojo nuotr./Kertami medžiai Reformatų skvere
15min.lt skaitytojo nuotr./Kertami medžiai Reformatų skvere

Praėjusių metų rudenį išgenėjus menkaverčius medžius jau buvo sutvarkyta Subačiaus apžvalgos aikštelė. Tokie pat darbai šiuo metu jau vykdomi ir Trakų Vokės parke, o artimiausiu metu iškirsti menkaverčius medžius planuojama ir Neries pakrantėje Žirmūnų pusėje bei atverti Belmonto gatvės kraštovaizdį. Šiose vietose darbus planuojama atlikti iki vasaros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius