-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 31 /18:18

Vilniuje sulaikytas Ukrainos valstybinės įmonės buvęs vadovas, įtariamas stambia korupcija

Vilniuje sulaikytas buvęs Ukrainos valstybinės maisto ir grūdų korporacijos valdybos pirmininkas, įtariamas stambaus masto korupcija, ketvirtadienį pranešė Ukrainos nacionalinis antikorupcijos biuras NABU. Piotras Vovčiukas kelerius metus buvo ieškomas dėl įtarimų, kad padarė bendrovei daugiau kaip 60 mln. JAV dolerių (54 mln. eurų) žalą, skelbia Ukrainos teisėsauga.
Petro Vovchukas
Petro Vovchukas / Latifundist.com ir 15min nuotr.

Lietuvos policija šią savaitę Vilniuje sulaikė buvusį Ukrainos valstybinės maisto ir grūdų korporacijos valdybos pirmininką, jo šalyje įtariamą stambaus masto korupcija, ketvirtadienį pranešė teisėsauga.

„Galiu patvirtinti, kad jis buvo sulaikytas šios savaitės pradžioje“, – BNS ketvirtadienį sakė policijos atstovas Ramūnas Matonis.

Apie sulaikymą paskelbęs Ukrainos nacionalinis antikorupcijos biuras NABU ketvirtadienio pranešime įtariamojo pavardės nenurodė, bet 2017 metų gruodį Ukrainos teisėsauga paskelbė buvusio valdybos pirmininko Petro Vovčiuko paiešką.

NABU teigia, kad sulaikytasis įtariamas padaręs bendrovei daugiau kaip 60 mln. JAV dolerių (54 mln. eurų) žalą.

Lietuvos prokuratūra šio tyrimo nekomentuoja.

„Prokuratūra nekomentuoja procesų, kai yra vykdomas užsienio valstybės teisinės pagalbos prašymas“, – BNS ketvirtadienį sakė prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Tyrimo duomenimis, vieno tarptautinio grūdų prekybininko atstovas ir Ukrainos valstybinės maisto ir grūdų korporacijos valdininkai vykdė korupcinę schemą, pagal kurią valstybinei kompanijai priklausę grūdai per kelias bendroves buvo pristatyti į Saudo Arabiją.

Pagal korupcinę schemą, valstybinei kompanijai priklausę grūdai per kelias bendroves buvo pristatyti į Saudo Arabiją.

Pristatymai buvo atlikti atidėto apmokėjimo sąlygomis, kurios neatitiko nustatytų rinkos taisyklių. Galiausiai Ukrainos valstybinė maisto ir grūdų korporacija negavo lėšų ir patyrė daugiau nei 60 mln. JAV dolerių nuostolių.

NABU tyrimą pradėjo 2016-ųjų liepą.

Du asmenys pagal susitarimą su prokurorais kompensavo korporacijai padarytą žalą. Dar dviejų asmenų – korporacijos valdybos pirmininko patarėjo ir tarptautinio grūdų prekybininko atstovo – atžvilgiu iškeltos bylos perduotos teismui. Dar vieno asmens ieško teisėsauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius