Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 24

Vilniuje veiklą atnaujino „Socialinis taksi“

Sostinėje veiklą nuo rugpjūčio atnaujino „Socialinis taksi“, trečiadienį pranešė įstaiga.
Socialinis taksi
„Socialinis taksi“ / "Nacionalinio socialinės integracijos instituto" nuotr.
Temos: 2 Taksi Negalia

Šio visą parą veikiančio taksi paslaugomis vykstant į kino teatrą, koncertą ar į prekybos centrą gali pasinaudoti specialiųjų judėjimo poreikių turintys vilniečiai. Jiems teikiama 24/7 veikianti nuvežimo, parvežimo, palydėjimo, pakėlimo, užnešimo paslauga.

„Džiaugiamės, jog Vilniaus miesto savivaldybė mato mobilumo paslaugų poreikį riboto judumo žmonėms bei rado sprendimus kaip jas finansuoti. Žmonės su negalia Vilniuje vėl galės išeiti iš namų, nukeliauti į gydymo, darbo, švietimo ir kultūros įstaigas,“ – teigė „Socialinis taksi“ direktorė Solveiga Ratkevičiūtė.

Norėdamas pasinaudoti „Socialinio taksi“ paslaugomis gyventojas turi kreiptis į Vilniaus miesto socialinių paslaugų centro darbuotojus ir užpildyti prašymą paslaugų poreikiui nustatyti.

Per 10 dienų kliento namuose apsilankys ir transporto poreikį įvertins Socialinių paslaugų centro darbuotojas. Individualių poreikių turinčių vilniečių mobilumas ir aktyvus socialinis gyvenimas užtikrinamas visomis savaitės dienomis ir per šventes bet kuriuo paros metu.

„Vilnius – laisvai judančių žmonių miestas. Ne kartą girdėjome, apie situacijas, kai tam tikri aplinkos barjerai riboja žmonių su negalia galimybes kasdienybėje. Kuriame visiems prieinamą miestą ir ši mobilumo paslaugos plėtra individualių poreikių turintiems vilniečiams – itin svarbus visiems prieinamo miesto komponentas“, – sakė Vilniaus savivaldybės vicemeras Tomas Gulbinas.

Norėdami pasinaudoti „Socialinio taksi“ paslauga gyventojai turi padengti dalį išlaidų. Nuvežimas iki paskyrimo vietos, laukimas paskyrimo vietoje (ne ilgiau kaip 1 val.) ir parvežimas atgal – 3,45 euro. Paslaugų gavėjo nuvežimas (parvežimas) viena kryptimi – 2,30 euro. Išimtinais atvejais, vežant už Vilniaus ribų, paslaugų gavėjui tenka padengti transporto priemonės degalų sąnaudas.

„Socialinio taksi“ paslaugai vilniečiai dokumentus gali pateikti tiesiogiai socialiniam darbuotojui, pagal gyvenamąją vietą savo seniūnijoje, taip pat užpildyti prašymą Socialinės paramos šeimai informacinėje sistemoje, atvykti į Klientų aptarnavimo centrą.

Paslaugą galima užsisakyti užsiregistravus jos tiekėjų tinklapyje.

„Socialinis taksi“ paslaugas taip pat teikia Vilniaus rajone, Kauno mieste ir rajone, Klaipėdos mieste ir rajone, Radviliškio mieste ir rajone, Panevėžio mieste, Jonavos, Utenos, Ukmergės, Zarasų, Šiaulių rajonuose ir Visagino mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius