Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 04 08

Vilniuje vyks kandidatų į prezidentus debatai

Pirmadienį Vilniuje įvyks pirmieji debatai tarp visuomenės nuomonės apklausose pirmaujančių kandidatų prezidento rinkimuose.
Valentinas Mazuronis, Naglis Puteikis, Gitanas Nausėda, Saulius Skvernelis ir Ingrida Šimonytė
Valentinas Mazuronis, Naglis Puteikis, Gitanas Nausėda, Saulius Skvernelis ir Ingrida Šimonytė / 15min nuotr.

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje nuo 19 val. ekonomistas Gitanas Nausėda, ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ir Seimo narė Ingrida Šimonytė diskutuos apie užsienio, gynybos politiką ir teisinę sistemą.

Renginį organizuoja naujienų agentūra BNS, Rytų Europos studijų centras, Konrado Adenauerio fondas ir Nacionalinė biblioteka.

Į pirmadienio debatus pakviesti visi kandidatai, kurie skelbia surinkę įstatymo numatytus 20 tūkst. rinkėjų parašų. Siekiant išsamesnių diskusijų, debatai skaidomi į dvi dalis. Dalyviai paskirstyti įvertinus visuomenės nuomonių apklausų rezultatus, kaip įprasta Vakarų šalių ir Lietuvos praktikoje.

Pirmojoje dalyje nuo 16 val. 30 min. dalyvaus Valentinas Mazuronis ir Naglis Puteikis, kiti kandidatai kvietimo nepriėmė.

Dėl ribotų vietų skaičiaus įėjimas bus tik su kvietimais.

Debatai bus tiesiogiai transliuojami BNS „Facebook“ ir „Youtube“ paskyrose, renginį taip pat žada retransliuoti naujienų portalai delfi.lt, 15min, lrt.lt, diena.lt, alfa.lt ir Žinių radijas.

Žiūrovai galės pateikti klausimus socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“, prie jų palikdami grotažymę #Debatai2019

Pasibaigus debatams, apie 21 val., politikos ekspertai aptars debatų rezultatus. Diskusija bus transliuojama tiesiogiai tais pačiais interneto kanalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius