Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 05

Vilnius pradeda šildymo sezoną

Atvėsę orai artina šildymo sezoną. Kaunas, Klaipėda, Šiauliai ir Panevėžys ugdymo ir sveikatos priežiūros įstaigas pradėjo šildyti pirmadienį ir antradienį. Vilniuje darželiai, mokyklos ir sveikatos įstaigos šilumos sulauks trečiadienį.
Atidarytas šildymo sezonas.
Šilčiau bus Vilniaus mokyklose, darželiuos, ligoninėse. / R.Medonio nuotr.

Vilnius šildymo sezoną šiemet pradės diena vėliau negu kiti didieji Lietuvos miestai. Anot savivaldybės administracijos direktoriaus Vytauto Milėno, antradienį pasirašytas įsakymas ir jau nuo trečiadienio ugdymo ir sveikatos įstaigose bus šilčiau. Gyventojams šilumos dar reikės šiek tiek palaukti. „Jungsime šildymą palaipsniui“, – sakė direktorius. Paprastai nuo šildymo sezono pradžios įstaigose vilniečių butai sušyla per savaitę.

Gyventojai dar nesiskundžia

Anot Vilniaus savivaldybės Energetikos ir statinių skyriaus vedėjo Kęstučio Karoso, buvo apklausti ugdymo, gydymo įstaigų atstovai, tai ir lėmė sprendimą.

„Saulė šviečia, atrodo, kad yra ne tik gražu, bet ir šilta. Todėl ir apklausėme darželių, mokyklų, ligoninių ir poliklinikų atstovus, bandėme susidaryti vieningą nuomonę, ar pradėti šildyti patalpas šią savaitę, ar atidėti sezono pradžią dar kelioms dienoms“, – sakė K.Karosas.

Daugiabučių namų gyventojams šilumos teks palaukti dar šiek tiek ilgiau, tačiau jau kitą savaitę ir jie galės džiaugtis šiltesniais butais. K.Karoso teigimu, kol kas nesulaukiama skambučių su skundais, kad butuose yra labai šalta ir reikia kuo skubiau įjungti šildymą. „Dažniau skambina tie, kurie dar nenori, kad būtų įjungtas šildymas, juolab kad į savaitės pabaigą žadamas šioks toks atšilimas“, – teigė K.Karosas.

Pernai šildyti ugdymo ir sveikatos priežiūros įstaigas pradėta spalio 8-ąją, o gyvenamuosius namus – dar savaite vėliau, spalio 15-ąją. K.Karoso teigimu, šildymo sezonas paprastai pradedamas panašiu laiku, nes tuomet jau butai atvėsta tiek, kad šilumos nori dauguma gyventojų.

Tačiau jeigu dauguma gyvenamojo namo išsako norą pradėti šildymo sezoną anksčiau, jie tai gali padaryti bet kada. Jeigu tokia galimybe nepasinaudojama, tuomet visi vartotojai pradeda sezoną pagal savivaldybės nustatytą grafiką.

Teisės aktai numato, kad šildymo sezoną galima pradėti, jeigu tris paras iš eilės vidutinė lauko oro temperatūra yra žemesnė negu 10 laipsnių šilumos. Per artimiausias paras sinoptikai žada, kad Vilniuje naktimis temperatūra nukris iki vieno laipsnio šalčio, dienomis pakils iki 10 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius