Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 22 /09:53

Virginija Baltraitienė: Daivos Gineikaitės tinkamumas dirbti bus sprendžiamas, jeigu STT pareikš įtarimus

Dėl Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorės Daivos Gineikaitės tinkamumo dirbti bus sprendžiama teismui patvirtinus jos vairavimo išgėrus faktą arba Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) pareiškus įtarimus, sako žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.
Nacionalinės žemės tarnybos direktorė Daiva Gineikaitė
Nacionalinės žemės tarnybos direktorė Daiva Gineikaitė / Projekto partnerio / Juditos Grigelytės (Verslo žinios) nuotr.

„Kreipsimės į STT raštu ir į policiją, kad pateiktų visą medžiagą, ką gali. (...) Gausime atsakymą, ar jai pareikšti kokie nors įtarimai, ir tada spręsime“, – BNS antradienio rytą sakė V.Baltraitienė.

V.Baltraitienė sakė nematanti pagrindo atleisti D.Gineikaitę vien dėl to, kad ji figūruoja ikiteisminiame tyrime.

NŽT direktorė D.Gineikaitė, įtariama, šeštadienį neblaivi sukėlė avariją, šio eismo įvykio aplinkybes aiškinasi policija. Įtariant, jog buvo bandoma nuslėpti D.Gineikaitės galimo neblaivumo faktą, atskirą tyrimą pirmadienį pradėjo STT.

V.Baltraitienė sakė nematanti pagrindo atleisti D.Gineikaitę vien dėl to, kad ji figūruoja ikiteisminiame tyrime.

„Kiek yra figūruojančių ir visus atleisti vien tam, kad figūruoja, nes įtarimai nepareikšti, turbūt šitaip negalėtumėme elgtis“, – teigė ministrė.

Žemės ūkio ministrė taip pat sakė nežinanti, kur D.Gineikaitė tikrinosi kraują.

„Tikrai nesakė, (kur tikrinosi), tikrai neklausiau ir tikrai nežinau. Tai yra ne mano kompetencijos reikalas“, – sakė V.Baltraitienė.

A.Butkevičius: alkotesterio parodymai – „akivaizdūs įrodymai“

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad jis neabejoja policijos tyrimu dėl D.Gineikaitės padarytos avarijos, ir pažymi, kad policijos alkoholio matuoklio parodymai yra akivaizdus girtumo įrodymas.

A.Butkevičiaus vertinimu, D.Gineikaitė neturėtų dirbti valstybės tarnyboje.

„Situaciją, aišku, pirmiausia turi vertinti žemės ūkio ministrė, kuriai pavaldi Nacionalinės žemės tarnybos vadovė. Aš tikiu policijos pareigūnų atliktu tyrimu ir manau, kad šitas klausimas turėjo būti išspręstas labai greitai“, – LRT radijui antradienį sakė A.Butkevičius.

Jo vertinimu, D.Gineikaitė neturėtų dirbti valstybės tarnyboje.

„Ką tik prieš kalbantis su jumis kalbėjausi su žemės ūkio ministre, jinai sakė, kad laukia teismo sprendimo galutinio, bet aš manau, kad bereikalingos vyksta dabar diskusijos, kažkokie atliekami papildomi tyrimai. Manau, kad jeigu alkotesteris parodė 1,66 promilės, tai yra akivaizdus įrodymas, kad tokie žmonės valstybės tarnyboje neturėtų dirbti“, – teigė ministras pirmininkas.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė nesiėmė vertinti D.Gineikaitės galimybių toliau eiti pareigas sakydama, jog tai – žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės kompetencijos klausimas.

„Čia yra žemės ūkio ministrės kompetencija ir tikrai ne Seimo kompetencija“, – žurnalistams Seime sakė L.Graužinienė.

Prezidentės patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė interviu Žinių radijui sakė, kad tokius kaip D.Gineikaitės atvejus reikia vertinti principingai.

NŽT nuotr./Daiva Gineikaitė
NŽT nuotr./Daiva Gineikaitė

„Jeigu teisėjai pažemindavo teisėjo vardą ar kitaip buvo nustatomi darbo vietoje išgėrę (...), tikrai prezidentė šituos dalykus vertina labai principingai“, – antradienį teigė M.Lingė.

„Bet kuri vadovus skirianti institucija turėtų lygiai taip pat principingai pasižiūrėti situaciją ir iš tikrųjų tos kartelės neleisti, jeigu iš tikrųjų yra tokie faktai, kokie yra žiniasklaidoje pateikiami“, – pridūrė jis.

V.Mazuronois remia V.Baltraitienės poziciją

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis remia „darbietę“ žemės ūkio ministrę Virginiją Baltraitienę ir sako, kad su Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktore Daiva Gineikaite ji pasielgė kaip įmanoma griežčiausiai.

„Mano manymu, tai yra maksimaliai daug, ką buvo galima padaryti. Jeigu kas nors žino teisinį pagrindą, kuriuo vadovaujantis gali būti imtasi kitų veiksmų, tai būčiau labai dėkingas ir aš, ir, tikiuos, ministrė“, – BNS antradienį sakė V.Mazuronis.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Valentinas Mazuronis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Valentinas Mazuronis

Jis teigė, kad V.Baltraitienės pozicija yra „principinga ir teisinga“, o „šiandieninėje teisinėje bazėje ministras neturi galimybės vien įtarimais remiantis daryti kažkokius didesnius veiksmus“.

V.Mazuronis sveikino Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) sprendimą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo tarnyba, nes šioje istorijoje mato „daug dalykų, į kuriuos būtina objektyviai atsakyti“.

„Jeigu pasitvirtintų versija, kad valdininkė buvo neblaivi ir bandė suklastoti tyrimų rezultatus, akivaizdu, kad tai yra kriminalinis nusikaltimas. (...) tačiau jeigu pasitvirtintų, ką teigia pati valdininkė, tai irgi kriminalas“, -sakė Darbo partijos pirmininkas.

„Visuomenei reikalingas maksimaliai objektyvus tyrimas ir tas, kaip suprantu, dabar vyksta. Mano manymu, toje situacijoje turėtų būti labai, pagal galimybes, greitas ir griežtas situacijos įvertinimas, priklausomai nuo tyrimo rezultatų“, – pridūrė jis.

Išėjo atostogų

NŽT direktorė D.Gineikaitė, kuri, kaip įtariama, šeštadienį neblaivi sukėlė avariją, pirmadienį išėjo nemokamų atostogų.

Policijos duomenimis, šeštadienio popietę neblaivi NŽT vadovė Kaune sukėlė avariją.

34-erių D.Gineikaitei nustatytas 1,66 promilės girtumas. Tuo metu pati D.Gineikaitė neigia buvusi neblaivi ir tikina atlikusi kraujo tyrimą medicinos įstaigoje, tačiau kurioje konkrečiai sveikatos įstaigoje atliktas šis kraujo tyrimas kol kas nenurodoma. 

Vadovauti NŽT D.Gineikaitė pradėjo praėjusių metų gruodžio viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius