Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 03

Visagino merė Dalia Štraupaitė apie Šiaulių tardymo izoliatorių: ten yra Stalino lageris

Panevėžio apygardos teismas nusprendė nebetaikyti suėmimo piktnaudžiavimu ir kyšininkavimu įtariamai Visagino merei Daliai Štraupaitei, kuri ketvirtadienį buvo paleista. D.Štraupaitė „Žinių radijui“ papasakojo, kad Šiaulių tardymo izoliatoriaus sąlygos esą yra nežmoniškos – ten ji gavo plaučių uždegimą.
Visagino rajono merė Dalia Štraupaitė
Visagino rajono merė Dalia Štraupaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Gulėdama Šiaulių tardymo izoliatoriuje be stiklų languose gavau dešinės pusės plaučių uždegimą, bet tai yra nieko, aš išgyvensiu. Jaučiausi labai blogai tardymo izoliatoriuje Šiauliuose, gėriau labai daug paracetamolio. Kai išgeri paracetamolio, sušyla organizmas, ir aš labai kosėjau. Norėčiau atkreipti dėmesį, kokios būklės yra areštinės, izoliatoriai, kur laikomi žmonės. Ten šimtas metų nedaromi remontai, ten yra Stalino lageris“, – laidoje „Aktualioji valanda“ penktadienį sakė D.Štraupaitė.

Iš pradžių merė buvo įtariama piktnaudžiavimu, bet suėmimo metu surinkus papildomų duomenų jai buvo pateikti įtarimai ir dėl kyšininkavimo.

Teismo manymu, šį tyrimą dabar galima tęsti paskyrus ir švelnesnes kardomąsias priemones. Anot prokuratūros, iš pradžių merė buvo įtariama piktnaudžiavimu, bet suėmimo metu surinkus papildomų duomenų jai buvo pateikti įtarimai ir dėl kyšininkavimo. Pati D.Štraupaitė įtarimus neigia.

„Tikrai daugiau nei 20 metų nei mano, nei mano mamos bute nebuvo atliekami remontai, aš neturiu plastikinių langų, aš niekada gyvenime neėmiau jokių pinigų. Taip, buvo užlietas mano butas – vieną kartą valytoja buvo atvažiavusi man padėti. Taip, kažkas mano sodybą nušienavo, bet išvesti su antrankiais, sekti... Aš manau, kad artėja merų rinkimai, ir aš kažkam trukdau. Vienas pareigūnas yra pasakęs: jūs priklausot ne tai partijai. O dėl kyšininkavimo, tai man buvo pareikštas tas vienas atvejis, kai man kai kas įpila benzino. Patikėkit manim, aš galiu jums visus popierius nusiųsti, jūs galite patys paskaityti“, – kalbėjo merė.

Visagino merė Panevėžio apylinkės teismo nutartimi nelaisvėje praleido kiek daugiau nei savaitę ir šiuo metu gydosi ligoninėje.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius