Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
01 16

Trys prieš vieną: ką sako per čiuožimo čempionatą įvykusio konflikto dalyviai?

Spaudos konferenciją dėl konflikto per Europos čiuožimo čempionatą surengęs Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) vadovas Vytautas Jasutis ir organizacinio komiteto atstovai paliko daugiau klausimų nei atsakymų. 15min palygino jų išsakytus teiginius su kitos konflikto dalyvės – Kajos Elenos Brilės išsakytais teiginiais.

Atsiprašymas per spaudos konferenciją nenuskambėjo. Vietoj to V.Jasutis, čempionato organizacinio komiteto vadovė Justina Fabijonavičienė ir jo narys, sporto komentatorius Ervinas Kvitkauskas kaltino K.E.Brilę nederamu elgesiu ir konflikto sukėlimu.

Paklaustas, kodėl konflikto nepavyko išspręsti taikiai, kultūringai ir ramiai, Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas rėžė manantis, kad iš organizatorių pusės viskas buvo padaryta „maksimaliai kultūringai ir gražiai“.

„Važiuojant čia buvo galvoje šitas klausimas, nes ir su Lilija Vanagiene kalbėjau, kuri sakė – mane dar reikėjo pakviesti, aš būčiau kaip moteris šitą konfliktą užglaisčiusi“, – tvirtino V.Jasutis.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vytautas Jasutis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vytautas Jasutis

„Aš pakankamai emocionalus žmogus ir nemėgstu neteisybės, bet net aš toje situacijoje nustebinau pats save: kiek aš turėjau kantrybės, kokius 16 kartų paprašyti tyliai, ramiai – būkit gera, nedarykit konflikto, palikit areną, vėliau išsiaiškinsime, kas čia kaip. Aš savimi stebėjausi, kodėl toje situacijoje buvo taip“, – tęsė jis.

„Aš galvojau, ką dar mes galėjome padaryti? Nežinau, nežinau. Buvo prašymai, malonūs prašymai iš keturių, penkių žmonių, atsakymas tik vienas – nebuvo norėta, kad būtų galima susitarti, nebuvo norėta (...) Aš nežinau, ką mes turėjome padaryti. Pakviesti ją kavos ar nuvesti ją į VIP ložę? Ką mes dar turėjome padaryti? Visi prašė, net „Žalgirio“ apsauga, kuri tikrai dirbo visada puikiai“, – kalbėjo federacijos vadovas.

K.E.Brilę konflikto sukėlimu ir jo kurstymu kaltino ir kiti.

„Matėsi, kad žmogus konfliktinis nuo pat pirmo kontakto. Atėjus paprašyti gražiai parodyti akreditaciją, kas yra privaloma absoliučiai visiems dalyviams, net ir labai gerai žinomiems pagal veidus, mes koridoriuose net stabdėme ir drausminome sportininkus bei prašėme, kad jie akreditacijas pasikabintų, jog mes jas aiškiai matytume ir būtume tikri, kad tas žmogus gali būti arenoje. Priėjus prie Elenos ir paprašius parodyti akreditaciją, ką ji privalo padaryti, ji iškart puolė agresyviai sakydama, kad ji tos akreditacijos nerodys ir kodėl mes prašom ją parodyti. Konfliktą kėlė ji nuo pat pradžių“, – teigė J.Fabijonavičienė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Justina Fabijonavičienė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Justina Fabijonavičienė

„Tai būtent, pagrindinis dalykas – akreditacija ir kažkokios mistinės jos minimos vadovės iš Suomijos, tai sakau – ten tiek melo, kad baisu. Vadovės yra žmonės, su kuriais aš kalbėjau nuo pat pirmos dienos, kai jos atvyko į Lietuvą (...) Kažkokie pasakojimai, kad aš sugrįžau su apsauga, kai kameros įrodo, kad manęs ten nebuvo, kad Justina su apsaugininke ir kitu komiteto nariu sugrįžo, tai kiekvienoj pastraipoj yra labai daug melo“, – kalbėjo E.Kvitkauskas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ervinas Kvitkauskas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ervinas Kvitkauskas

15min pažvalgė į abiejų pusių teiginius, išsakytus viešai – tiek K.E.Brilės įrašą feisbuke, tiek čempionato organizatorių pasisakymus per antradienį vykusią spaudos konferenciją.

Prieš pažvelgiant į visų pusių teiginius svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad čempionato organizatoriai iki šiol neišsiaiškino ir per spaudos konferenciją tiksliai nesugebėjo įvardinti – ar K.E.Brilė buvo savanorė, ar čempionato darbuotoja.

Čempionato organizatoriai taip pat gynėsi nuo kaltinimų priekabėmis, keiksmažodžiais, girtumu ir t.t.

***

Konflikto pradžia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius