Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 15

Visuomenininkai griebėsi gelbėti „Čiurlionio kelio“ skulptūras

Kol Kultūros ministerija su Varėnos ir Druskininkų savivaldybėmis aiškinasi, kam teisiškai priklauso „Čiurlionio kelio“ medinės skulptūros, visuomenininkai patys griebėsi jas gelbėti, kad ateityje būtų ką restauruoti.
Medinės skuptūros
Medinės skuptūros / Varėnos rajono savivaldybės nuotr.

Skulptūrų ansamblį prie „Girios aido“ muziejaus Druskininkuose jie nuvalė ir impregnavo. Mikalojaus Konstantino Čiurlionio draugija taip tikisi paskatinti valdininkus greičiau priimti sprendimus dėl skulptūrų ateities.

Jos, stovinčios valstybės ir privačioje žemėje, sukurtos prieš daugiau nei 40 metų, šią savaitę paskelbtos valstybės saugomomis, tačiau teisiškai niekam nepriklauso.

Kultūros ministerija yra pareiškusi, kad 30 skulptūrų pačios savivaldybės privalo paskelbti bešeimininkiu turtu, o vėliau jas perimti savo nuosavybėn. Tačiau tai ilgas, per teismus vedantis kelias.

Medinių skulptūrų ansamblius planuojama įtraukti į kuriamą M.K.Čiurlionio kultūros kelio maršrutą, bet baiminasi, kad skulptūros visiškai nesunyktų.

„Jeigu mes laukiam M.K.Čiurlionio gimtadienio, jubiliejinės sukakties, kuri bus visai netrukus, jeigu mes tokiais žingsniais žengsime, tai sulauksime ir 200 metų sukakties, ir kelio nebus. Būtų labai gražu, kad valdininkai mums padėtų. Darom dėl to, kad negalim nedaryti. Manau, kad druskininkiečiai ir atvykstantys mūsų svečiai pamatys, kad visuomenininkai rūpinasi, kad Čiurlionio kelias reikalingas, ir kad tikrai mes jį gelbėsim“, – sakė menotyrininkė, M.K.Čiurlionio draugijos Druskininkų skyriaus pirmininkė Aušra Česnulevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius