-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 25

VMVT įtaria, kad vienoje Kauno rajono vandenvietėje padidėjo arseno kiekis

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), siekdama apsaugoti vartotojus, laikinai uždraudė naudoti maistui geriamąjį vandenį, UAB „Giraitės vandenys“ tiekiamą iš Naujatrobių vandenvietės (Kauno r.). Šios vandenvietės tiekiamu geriamuoju vandeniu aprūpinami 39 Naujatrobių kaimo gyventojai, skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Geriamo vandens čiaupas
Geriamo vandens čiaupas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sprendimas priimtas UAB „Giraitės vandenys“ informavus, jog pagal savikontrolės reikalavimus ištirtuose vandens mėginiuose, atrinktuose iš Naujatrobių vandenvietės gręžinio ir šio kaimo vartotojo, nustatytas padidintas arseno kiekis. Mėginyje, paimtame iš gyvenamojo namo virtuvės čiaupo, rasta 13,7µ/l, o mėginyje iš vandenvietės gręžinio – 11,23µ/l arseno, kai maksimali leistina norma – 10 µg/l.

Įvertinus, kad savikontrolės tyrimus įmonė atliko neakredituotoje laboratorijoje, paimti pakartotiniai valstybiniai mėginiai, nustatytiems rezultatams įvertinti.

Gyventojai supažindinti su draudimu, jiems paaiškinta, kad kurį laiką vandenį bus galima naudoti tik buitinėms reikmėms. UAB „Giraitės vandenys“ įsipareigojo kasdien pristatyti vartotojams kokybiško geriamojo vandens, išfasuoto talpose po 5 litrus, kol bus atlikti pakartotiniai tyrimai ir geriamasis vanduo atitiks reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius