Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 05 03

VPAI kandidatų abėcėlė: Gitanas Nausėda

Vilniaus politikos analizės instituto (VPAI) ekspertai išanalizavo kandidatams į prezidentus rinkėjų priskiriamas savybes (įvaizdį) ir jų rinkėjų socio-demografinius ypatumus ir pagal tai sudarė kandidatų portretus, kuriuos savo skelbs abėcėlės tvarka.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Ketvirtasis – Gitanas Nausėda

Ekonomikos išmanymas yra pagrindinė Gitanui Nausėdai rinkėjų priskiriama savybė. Tai, be abejonės, yra ilgamečio buvimo vieno iš skandinaviškų bankų „veidu“ pasekmė. Finansų analitiko karjera turėjo įtakos ir kitiems kandidatui priskiriamiems bruožams – elito atstovavimui, profesionalumui, šiuolaikiškumui. Fizinis patrauklumas taip pat yra dažniau nei kitiems kandidatams priskiriamas bruožas.

Elito atstovo įvaizdis yra pakankamai stiprus – labai mažai respondentų G.Nausėdai priskiria rūpinimosi paprastais žmonėmis savybę. Rečiausiai kandidatui priskiriama savybė – prorusiškumas.

VPAI nuotr./Kandidatų abėcėlė. Gitanas Nausėda
VPAI nuotr./Kandidatų abėcėlė. Gitanas Nausėda

G.Nausėdos elektoratas – platus:

Gitanas Nausėda gali pretenduoti į visų kandidato titulą. Nausėdos elektoratas, lyginant su kitais kandidatais, yra labai platus – kandidato parama įvairiose demografinėse grupėse yra gana tolygi. Pagal respondentų asmeninės ir šalies ekonominės situacijos vertinimus G.Nausėdos rinkėjai yra optimistai – dauguma jų teigė, kad jų šeimos ir šalies situacija per paskutinius metus pagerėjo.

G.Nausėdos elektorato antrieji pasirinkimai:

G.Nausėdai nepatekus į antrą rinkimų turą, jo rinkėjų balsų „liūto dalis“ atitektų I.Šimonytei – 50 proc.

S.Skvernelis taip pat galėtų gauti apie 23 proc. G.Nausėdos elektorato paramos. Likę rinkėjų balsai 1 – 6 proc. proporcijomis tektų likusiems kandidatams.

Vilniaus politikos analizės instituto užsakymu „Baltijos tyrimai“ vasario 15 – 25 d. atliko reprezentatyvią 18 m. ir vyresnių Lietuvos gyventojų apklausą. Viso apklausti 1035 respondentai.

Vilniaus politikos analizės instituto feisbuko puslapį galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius