-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 16

VPT vadovė: policijos automobilių konkursas bus skelbiamas po konsultacijų su verslu

Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė Diana Vilytė sako sutarusi su policijos vadovybe, kad automobilių įsigijimo konkursas bus skelbiamas po viešų konsultacijų su automobilių gamintojais ir įvertinus, ar konkurso sąlygos neriboja jų galimybės dalyvauti pirkime.
Pristatymo akimirka
Policija / Tomo Markelevičiaus nuotr.

D.Vilytė mini, kad be „Volkswagen“ ir „Mercedes“ yra daugiau konkursu suinteresuotų gamintojų, todėl dar šią savaitę bus laukiama jų pozicijos dėl konkurso sąlygų.

„Praktiškai jau sutarėme su generaliniu komisaru Linu Pernavu organizuoti viešas rinkos konsultacijas, pakviečiant kitų automobilių gamintojų atstovus, paklausti jų, ar tos sąlygos, kurios numatytos techninėje specifikacijoje, nėra diskriminuojančios ir ar jos leistų jiems dalyvauti šiame konkrečiame konkurse“, – sakė ji.

Anot jos, konsultacijose dalyvauti jau sutiko septyni tiekėjai. Policijai vietoje išvykusio generalinio komisaro atstovaus jo pavaduotojas Rimantas Bobinas.

D.Vilytė tvirtina, kad tokiam siūlymui telefonu pritarė ir šiuo metu komandiruotėje esantis policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, premjeras Saulius Skvernelis, kuris praėjusioje kadencijoje ėjo už policijos veiklą atsakingo vidaus reikalų ministro pareigas, o prieš ateidamas į politiką vadovavo pačiai policijai.

„Paskambinau premjerui, pasakiau, kad nesinori viešai pyktis. Jis pritarė, sakė, tikrai, darykite“, – teigė VPT vadovė.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis teigia, kad policija sutinka su viešomis konsultacijomis dėl skaidrumo, tačiau techninių specifikacijų nekeis.

„Mūsų tikslas yra nusipirkti automobilius, specifikacijų tikrai nesiruošiame keisti, nes tokie automobiliai mums reikalingi. Jei tos viešos konsultacijos padės įtikinti kažką, kad yra skaidru, kad yra gerai – mes tik už“, – tvirtino R.Matonis.

Policijos vadovai atmeta Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) kaltinimus, jog planuojamo mažiausiai 120 automobilių įsigijimo sąlygos būtų palankios tik vienam tiekėjui. VPT vadovė Diana Vilytė teigia, kad tarnybos specialistai nustatė, jog policijai pagal sąlygas tiktų tik „Volkswagen Transporter“.

Pasak VPT vadovės, tarnyba, įvertinusi policijos pateiktas sąlygas ir paprašiusi jas pakoreguoti, kad dalyvauti galėtų daugiau tiekėjų, reakcijos nesulaukė: policija, anot jos, tarnybai atsiuntė viešųjų pirkimų skelbimą be korekcijų.

Tuomet VPT kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją (VRM). Anot D.Vilytės, ministerijos Generalinis inspektorius Giedrius Cininas gegužės 2-ąją atsakydamas tarnybai patvirtino, kad sąlygos iš tiesų pritaikytos vienam gamintojui, būtent – „Volkswagen“. Gegužės 11-ąją G.Cininas tarnybai nurodė apie tai informavęs ministrą Eimutį Misiūną ir laukiantis jo atsakymo. Ji taip pat tvirtino, kad VPT iš policijos negavo naujausio techninių specifikacijų varianto, kuriame, kaip teigia policijos vadovai, sąlygos jau pakeistos ir į policijos norimus įsigyti automobilius pretenduotų ir „Mercedes Vito“, o perdarę savo bazinius modelius su automatine greičiu dėže, keturiais varomais ratais – ir dar bent penki gamintojai.

G.Cininas BNS sakė savo teiktos išvados negalintis komentuoti, nes oficialiai ministerijos pozicijai atstovauja ministras.

Policijai ir VPT įsivėlus į diskusijas, E.Misiūnas sako neabejojantis policijos reikalavimų pagrįstumu ir paties konkurso skaidrumu.

Policija numato pirkti 120, o esant finansavimui papildomai dar 36 transporto priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius