Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 20

VPT: Vilniaus vicemeras apie „MG Baltic“ triumfą baseino konkurse paskelbė anksčiau laiko

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) iš dalies patvirtina Vilniaus vicemero versiją, kuria jis teisinasi dėl savo pareiškimų, kai „MG Baltic“ įmonę „Mitnija“ baseino statybų konkurse paskelbė laimėtoja dar iki sprendimo priėmimo. Vis dėlto VPT konstatuoja, kad politikas korupcijos skandale įklimpusio koncerno triumfą paskelbė anksčiau laiko.
Linas Kvedaravičius
Linas Kvedaravičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Naujienų agentūra BNS pranešė, jog apie „Mitnijos“ pergalę L.Kvedaravičius prabilo gegužės 3 d. Tądien konkurso laimėtojas dar nebuvo išrinktas. Negana to, „Mitnija“ konkurse tiesiogiai nedalyvavo – kaip atskleidė 15min, „MG Baltic“ įmonė į konkursą ėjo per nedidukę savo valdomą bendrovę „Vilmeta“.

Vilniaus savivaldybė ketvirtadienį 15min oficialiai patvirtino, kad Viešųjų pirkimų komisijos posėdis, kuriame konsorciumas su „Vilmeta“ pripažintas laimėtoju, įvyko gegužės 5 d., 16 val. – kelios valandos po mero Remigijaus Šimašiaus viešai neskelbtų pietų su „MG Baltic“ vadovybe arba dvi dienos po L.Kvedaravičiaus pareiškimo apie „Mitnijos“ triumfą.

Teisindamasis dėl tokios savo pranašystės, L.Kvedaravičius tvirtina, esą gegužės 3 d. derybos su konkurso dalyviais jau buvo baigtos – taigi ir laimėtojas, anot jo, jau buvo žinomas. VPT šią versiją patvirtina, bet tik iš dalies.

VPT 15min pateiktais duomenimis, derybos su šio konkurso dalyviais iš tikrųjų vyko gegužės 3 d. Tačiau VTP sykiu pažymi, kad savivaldybė baseino statyboms planavo išleisti kur kas mažesnę sumą nei pirminėje stadijoje „Vilmetos“ konsorciumo siūlyta 3,8 mln. eurų. O sprendimas, ar šiek tiek sumažinta kaina savivaldybei tapo priimtina, dar nebuvo priimtas.

„Po derybų, tą pačią dieną, galima buvo žinoti, kurio tiekėjo kaina (po derybų) buvo mažiausia, taigi ir potencialus laimėtojas kaip ir buvo aiškus, tačiau komisija tą sprendimą priėmė 2016-05-05, nes per tą laiką dar buvo spręsta dėl per didelių kainų“, – 15min teigė VPT atstovė Vytautė Šmaižytė.

Pasak jos, pagal Viešųjų pirkimų įstatymą, konkurso laimėtojo nustatymo data laikoma gegužės 5 d. Būtent tada susirinko ir tokį sprendimą priėmė savivaldybės Viešųjų pirkimų komisija.

Primename, jog Vilniaus savivaldybė yra pripažinusi „MG Baltic“ dalyvavimą baseino statybos konkurse. Tačiau praėjusią savaitę paskelbta tik tiek, kad laimėjusiu pripažintas penkių įmonių konsorciumas ketina koncerno įmonę „Mitnija“ samdyti subrangove. Apie tai, kad konsorciumo dalyvė „Vilmeta“ yra kontroliuojama „MG Baltic“, savivaldybė nutylėjo.

15min nuotr./„MG Baltic“ stambiame Vilniaus savivaldybės konkurse dalyvavo iškart dviem frontais
15min nuotr./„MG Baltic“ stambiame Vilniaus savivaldybės konkurse dalyvavo iškart dviem frontais

Be to, „Vilmeta“ dalyvauja ir dar viename baseino statybų konkurse – liberalų taip pat kontroliuojamoje Klaipėdoje. Ten su „MG Baltic“ susijusi bendrovė reiškia pretenzijas dėl konkurso eigos.

Liberalai dėl santykių su „MG Baltic“ priversti aiškintis po to, kai korupcijos skandale įklimpo ir iš posto pasitraukė partijos lyderis Eligijus Masiulis. Įtariama, kad „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis jam perdavė itin didelį kyšį už veikimą koncerno naudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius