Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 01

VPT: visi patikrinti 2014 metų Vilniaus miesto viešieji pirkimai – su pažeidimais

Visi patikrinti 2014 metų Vilniaus savivaldybės viešieji pirkimai buvo su pažeidimais. Tai antradienį konstatavo Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT). 
Vilniaus miesto savivaldybė
Vilniaus miesto savivaldybė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip teigiama išvadose, savivaldybė neracionaliai naudojo pinigus, pavyzdžiui, šildant sostinės darželius.

2014 m. savivaldybė per viešuosius pirkimus už 10,2 milijono eurų įsigijo šilumos ūkio modernizavimo, remonto, eksploatavimo ir monitoringo paslaugas.

„VPT nustatė, kad pirkimo dokumentuose suformuluotas poreikis neturėjo realaus pagrindimo, buvo pažeistas racionalaus lėšų panaudojimo principas. Tarnyba konstatuoja, kad nustatyti VPĮ pažeidimai turėjo įtakos pirkimo rezultatams, todėl sutartis sudaryta pažeidžiant Įstatymo reikalavimus“, – skelbiama tarnybos pranešime.

Savivaldybė turėtų nutraukti sutartį su UAB „Mano būstas LT“ ir organizuoti naują viešąjį paslaugų pirkimą.

Pirkimo sąlygų neatitiko ir bendrovės „Irdaiva“ pasiūlymas. Ši bendrovė įrenginėjo Vilniaus muzikos mokyklą „Lyra“.

Sutarties vertė – 333 tūkstančiai eurų (su PVM). Sutarties galiojimo terminas – 6 mėnesiai, Sutarties galiojimo terminas gali būti pratęstas vieną kartą 1 mėnesiui.

VPT nustatė, kad pirkimo dokumentuose suformuluotas poreikis neturėjo realaus pagrindimo, buvo pažeistas racionalaus lėšų panaudojimo principas.

Pažeidimai nustatyti ir organizuojant Vilniaus miesto viešųjų kanalizuotų tualetų priežiūros paslaugų pirkimą. Jo pagrindu sudarytos sutarties vertė – 696 222 eurų (su PVM).

VPT nustatė, kad perkančioji organizacija neskaidė šio pirkimo į dalis, iškėlė nepagrįstai didelius reikalavimus pasiūlymus teikiančioms įmonėms bei pažeidė sąžiningos konkurencijos principą.

Konkurse nugalėtoja pripažinta UAB „BSS grupė“. Apibendrinant tai, kas išdėstyta ir atsižvelgiant į tai, kad sutartis sudaryta 2014-10-01 ir galioja 12 mėn. nuo sutarties sudarymo, bei gali būti pratęsta 2 kartus po 12 mėn., Tarnyba rekomenduoja pasibaigus sutarčiai jos nepratęsti ir, esant poreikiui, organizuoti naują viešąjį pirkimą.

Vilniaus miesto savivaldybės administracija taip pat pažeidė VPĮ nuostatą numatančią, kad perkančioji organizacija ne mažiau kaip 5 procentus visų supaprastintų pirkimų vertės pirkimų privalo atlikti iš Socialinių įmonių.

Savivaldybė 2014 m. įvykdė tik vieną pirkimą iš Socialinės įmonės. Pirkimo vertė – 44 999 (litų su PVM). Bendra savivaldybės administracijos supaprastintų pirkimų vertė buvo – 55,4 mln. litų (su PVM).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius