Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 08 05

VRK: Seimo rinkimuose apsauginės veido kaukės bus privalomos

Seimo rinkimuose, vyksiančiuose šių metų spalį, apsauginės veido kaukės bus privalomos, trečiadienį nusprendė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).
Veido kaukė
Veido kaukė / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Respiratorius ar medicinines kaukes turės dėvėti tiek komisijų nariai, tiek stebėtojai, tiek balsuoti ateinantys rinkėjai.

Tarp rinkėjų eilėse turės būti išlaikytas bent vieno metro atstumas, taip pat turės būti paskirstyti rinkėjų srautai – kad jie į balsavimo patalpą įeitų ir išeitų ne per tas pačias duris, tarpusavy patalpoje nesimaišytų.

Balsavimo namuose metu rinkėjui, jei yra galimybės, biuletenį bus rekomenduojama užpildyti lauke prie durų. Atvykusiems komisijos taip pat, jei yra galimybė, rekomenduojama neiti į patalpų vidų.

Rizikos grupės rinkėjai taip pat būtų raginami į balsavimo apylinkes atvykti ankstyvomis valandomis, kai mažesni srautai.

Rinkėjams siūloma ateinant balsuoti atsinešti savo rašymo priemonę, balsavimo patalpoje rašikliai turėtų būti dezinfekuojami po kiekvieno panaudojimo.

Pandemijos metu Seimo rinkimuose yra prailgintas išankstinio balsavimo laikas: paskelbus specialiąją situaciją balsavimas iš anksto rinkimų savaitę galėtų vykti pirmadienį, antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį.

Įprastomis sąlygomis išankstinis balsavimas vyksta dvi dienas: trečiadienį ir ketvirtadienį.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius