-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 10 23

VRK vadovė: mobiliuosiuose punktuose balsavo apie 1000 saviizoliacijoje esančių rinkėjų

Galimybė saviizoliacijoje esantiems rinkėjams balsuoti mobiliuosiuose punktuose pasiteisino – juose balsavo apie tūkstantis rinkėjų, sako Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovė Laura Matjošaitytė.
 Specialus „drive-in“ balsavimo punktas Vilniuje
Specialus „drive-in“ balsavimo punktas Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Saviizoliacijoje esančių rinkėjų vietose balsavo apie tūkstantį. Vilniuje apie 750, Kaune apie 230 ir Šiauliuose, Raseiniuose apie 40“, – BNS sakė L.Matjošaitytė.

„Tikrai matome, kad toks balsavimas buvo sėkmingas, esantys saviizoliacijoje tikrai noriai naudojosi ta galimybe, atvykdavo visi pasiruošę, dėvėdavo apsaugos priemones, turėjo savo rašymo priemones. Priimti sprendimai buvo sudėtingi, bet naudingi ir pasiteisino“, – teigė komisijos pirmininkė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Renata Požėla, Laura Matjošaitytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Renata Požėla, Laura Matjošaitytė

Per antrąjį rinkimų turą išankstinio balsavimo metu buvo sudaryta galimybė mobiliuosiuose punktuose neišlipant iš automobilio balsuoti saviizoliacijoje esantiems rinkėjams. Tokie punktai buvo įsteigti Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Raseiniuose.

Balsuoti šiuose punktuose galėjo rinkėjai, kurie buvo saviizoliacijoje dėl kelionės į užsienį ar kontakto su užsikrėtusiuoju, bet ne sergantieji. Išankstinis balsavimas antrajame Seimo rinkimų ture vyko nuo pirmadienio iki ketvirtadienio.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro penktadienio duomenimis, izoliacijoje šiuo metu yra beveik 31 tūkst. gyventojų.

Saviizoliacijoje esantys rinkėjai gali balsuoti namuose. Kaip BNS informavo VRK vadovė L. Matjošaitytė, per antrąjį rinkimų turą balsuoti namuose registravosi per 700 saviizoliacijoje esančių rinkėjų. Balsavimas namuose vyksta penktadienį ir šeštadienį.

Tikrai matome, kad toks balsavimas buvo sėkmingas.

Per pirmąjį turą kai kurie saviizoliacijoje buvę rinkėjai skundėsi nesulaukę atvykstančių rinkimų komisijų narių į namus, taip pat buvo tokių, kuriems nesuteikta galimybė balsuoti, kai jie privalėjo izoliuotis jau pasibaigus registracijai dėl balsavimo namie.

Per antrąjį Seimo rinkimų turą renkami 68 parlamentarai vienmandatėse apygardose. Trys jau išrinkti per pirmąjį turą. Dar 70 politikų į parlamentą pateko pagal partijų sąrašus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius