-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 08 13

VRM pučiamųjų orkestrą ketinama perduoti policijai

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) reprezentacinį pučiamųjų orkestrą ketinama perduoti Policijos departamentui.
Simbolinė Jaunųjų konservatorių lygos akcija prie Vidaus reikalų ministerijos
Vidaus reikalų ministerija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip BNS informavo ministerija, gražinus orkestrą policijai, kuriai šis priklausė dar tarpukariu, siekiama atsisakyti ministerijai nebūdingų funkcijų.

Planuojama, kad pučiamųjų orkestro sudėtis ir kolektyvo narių skaičius nesikeis.

„Nuo 2023 metų sausio 1 dienos orkestras taps Policijos departamento dalimi – taip buvo tarpukario Lietuvoje. Reprezentacinis pučiamųjų orkestras veiklos istoriją skaičiuoja nuo 1935 metų, kada Kaune Policijos departamente prie Vidaus reikalų ministerijos buvo įkurtas profesionalus pučiamųjų instrumentų orkestras“, – BNS nurodė ministerija.

Pasak jos, policijos orkestras išgyveno dvi okupacijas ir gyvavo iki 1944 metų birželio mėnesio, kada į Lietuvą grįžo sovietų kariuomenė ir valdžia.

VRM yra nusprendusi atsisakyti savininko teisių iš viso penkiose įstaigose, kurios atlieka ministerijai nebūdingas funkcijas: reprezentaciniame pučiamųjų orkestre, valstybės ir savivaldybių tarnautojų mokymo centre „Dainava“, Poilsio ir reabilitacijos centre „Pušynas“, Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmuose, Bendrystės ir socialinių inovacijų centre.

Ministerijai pavaldžių įstaigų vykdomą veiklą ir funkcijas vertino prieš daugiau nei metus ministrės Agnės Bilotaitės įsakymu sudaryta darbo grupė, ji nustatė, kad paslaugos vidaus reikalų sistemos darbuotojams ir pareigūnams apima tik nedidelę dalį tokių įstaigų veiklos.

Anot ministerijos, nebūdingų funkcijų atsisakymas yra numatytas ir Vyriausybės programoje, kaip vienas strateginių darbų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius