Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 08 10 /13:41

VSAT: baltarusių pasieniečių informacija apie nualpusią migrantę – melas

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) antradienį skelbia, kad Baltarusių pasieniečiai išplatino melagingą informaciją, kad neva Lietuvos pasieniečiai nežmoniškai elgėsi su migrante – nėščią be sąmonės nešė į Baltarusijos pusę. VSAT išplatino tai paneigiantį vaizdo įrašą.

„Štai taip kuriamos melagienos. Baltarusijos valstybinis pasienio komitetas šiandien, antradienį, skelbia apie jų pačių sulaikytą migrantų grupę, prieš kurią panaudoti „žmogiškoms vertybėms prieštaraujantys veiksmai“ – neva Lietuvos pasieniečiai nešė sąmonės netekusią besilaukiančią moterį“, – rašoma tarnybos feisbuko puslapyje.

VSAT pabrėžia, kad mūsų kaimynai, atrodo, pamiršo, kad įvykius pasienyje mes fiksuojame ne tik išmaniaisiais įrenginiais, bet ir stacionariomis vaizdo kameromis.

„Štai taip apalpimą simuliavusi moteris staiga atsistoja, apsirengia ir patraukia į Baltarusijos pusę. Beje, įvykis fiksuotas pirmadienį, o ne šiandien, kaip skelbia melagienas kuriantys Baltarusijos pareigūnai“, – teigia VSAT.

VIDEO: Kameros užfiksavo, kaip pasienyje „nualpusi“ nėščioji staiga atsistoja, apsirengia ir nueina į Baltarusijos pusę

Tarnyba pasidalijo Baltarusijos pasienio komiteto feisbuko įrašu, kuriame pasakojama apie neva antradienį sulaikytą dešimties migrantų, tarp kurių buvo trys vaikai, grupę.

„Visi jie lietuvių pusės jėga buvo išstumti į Lietuvos ir Baltarusijos pasienio liniją“, – teigiama Baltarusijos pasieniečių pranešime.

Anot jų, šioje grupėje užsieniečiui esą pavyko telefonu užfiksuoti nežmonišką Lietuvos pareigūnų elgesį – jie esą iš Lietuvos teritorijos išnešė nualpusią nėščią moterį.

Baltarusijos pasieniečiai aiškina, esą sunkios būklės moteris vėliau buvo pristatyta į ligoninę, medikų apžiūros esą prireikė ir trims grupėje buvusiems vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius