-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 02

VSAT kinologai Ukrainos pasieniečių šunis moko ieškoti minų

Lietuvos pasieniečiai kolegoms iš Ukrainos ir jų tarnybiniams šunims surengė dviejų savaičių pratybas, kuriuose keturkojai mokomi aptikti minas, rašoma VSAT pranešime spaudai.
Mokymai
Mokymai / VSAT nuotr.

VSAT Kinologijos centre Mickūnuose, Vilniaus rajone, ir kitose specialiai pritaikytose vietose antrą savaitę tęsiasi specializuoti mokymai Ukrainos valstybinės pasienio tarnybos kinologams ir jų augintiniams. Tokiose pratybose dalyvauja 5 Ukrainos pasieniečiai kinologai iš įvairiuose šios šalies regionuose veikiančių sienos apsaugos padalinių su 5 savo keturkojais. Tai yra Ukrainos sieną saugantys vokiečių, belgų ir olandų aviganiai bei foksterjeras.

Kolegas ir jų šunis Lietuvos pasieniečiai pasitiko prie Ukrainos sienos su Lenkija ir savo specializuotu tarnybiniu transportu atvežė į Lietuvą, o šios savaitės pabaigoje vėl parveš iki Ukrainos sienos.

VSAT ekspertai kolegoms ir jų augintiniams parengė specialią dviejų savaičių mokymų programą, kurios tikslas – apmokyti Ukrainos pasieniečių šunis ieškoti minų. Pratybų metu šunys minas mokomi rasti žemėje, griuvėsiuose, transporto priemonėse bei geležinkelyje.

VSAT nuotr./Mokymai
VSAT nuotr./Mokymai

Be VSAT kinologijos specialistų, kolegas iš Ukrainos apmokyti padeda ir Estijos karo policijos instruktorius.

Lietuvos pasieniečiai kolegoms iš Ukrainos bei jų tarnybiniams augintiniams suteikė ne tik galimybę įgyti labai reikalingus ir kare su Rusija praversiančius įgūdžius, bet ir pasirūpino visomis su šiais mokymais, apsilankymu ir gyvenimu Lietuvoje susijusiomis išlaidomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius